Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

Oddelek za likovno umetnost v sodelovanju s cenjenim umetnikom

Oddelek za likovno umetnost Pedagoške fakultete je gostil novoimenovanega umetniškega vodjo prihajajočega 35. mednarodnega grafičnega bienala v Ljubljani, gospoda Ibrahima Mahama.

Zajem zaslona PEF

Umetnik prihaja iz Gane in je zelo dejaven tudi kot organizator, kustos, povezovalec, kreator novih umetniških okolij in produkcijskih okoliščin. Je zelo poznan, kot umetnik je sodeloval tudi že na Beneškem bienalu in Documenti. Želi si predvsem povezave z mladimi, ki šele začenjajo svojo ustvarjalno pot. V okviru Mednarodnega likovnega grafičnega centra so organizirali že tri predavanja: na AVA, ALUO in Univerzi v Novi Gorici.

Predavanje za študente in profesorje Oddelka za likovno umetnost Pedagoške fakultete UM je izvedel v četrtek, 1. 12. 2022. Ob foto gradivu je govoril o svoji ustvarjalni praksi v Gani in Evropi, vendar z močnim poudarkom na pomenu umetnosti v kontekstu izobraževanja in kreiranja novih možnosti. Ob koncu predavanja je študente in profesorje povabil, da so se s svojimi predlogi in razmisleki aktivno vključili v diskusijo. Po diskusiji so si udeleženci ogledali še grafični atelje in mu na kratko predstavili projekcijo grafičnega projekta Med nevidnim in prisotnim odtisom.

Informacije o umetniku in njegovih idejah glede koncepta bienala v Ljubljani si lahko preberete v novici MGLC na e-fluxu.

Dodatne informacije o umetniku najdete na spodaj navedenih spletih straneh:

 


Oznake


Več novic

Zapri