Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

Obvestilo o novih elektronskih virih UKM

Univerzitetna knjižnica Maribor vam z veseljem sporoča, da sta Univerzi v Mariboru v letu 2022 dostopna nova e-vira, in sicer Royal Society of Chemistry in De Gruyter Online.

E-book library concept with laptop computer and books

Royal Society of Chemistry je eno vodilnih svetovnih združenj za kemijo. V paketu RSC Gold najdemo online revije v polnem besedilu in baze podatkov objav s storitvami sprotnega obveščanja. Večina revij ima faktor vpliva, vsebinsko so pokrita področja kemije, biologije, biofizike oz. fizike, materialov, medicine in farmacije. Baze podatkov objav s storitvami sprotnega obveščanja vključujejo produkte Analytical Abstracts, Natural Product Updates, Synthetic Reaction Updates, dostopni pa so tudi produkti, ki jih ne ažurirajo več. Te najdete pod “Discontinued Products”. Natančen opis dostopnih vsebin v paketu RSC Gold je dostopen na spletni strani združenja.

De Gruyter Online je multidisciplinarni informacijski vir, ki ponuja dostop do raznovrstnega znanstvenega in strokovnega gradiva. V zbirki Complete Journal Package je na voljo okrog 450 revij v polnem besedilu, od tega jih je nekaj več kot 100 v odprtem dostopu. Nekaj več kot 110 jih je indeksiranih v najpomembnejših indeksih citiranja. Posebnost vira je, da vsebuje razmeroma velik delež revij v nemškem jeziku. Zbirka vključuje številne revije znanstvenih in strokovnih združenj, ki so plod sodelovanja z mednarodnimi društvi. Dostopne so tudi arhivske številke revij od leta 1995 naprej. Dodatno je  na voljo tudi gradivo v odprtem dostopu, npr. e-knjige. Več o zbirki najdete na spletni strani ponudnika.

Dostop do e-vira je možen znotraj računalniškega omrežja UM in/ali od doma preko oddaljenega dostopa, ki ga ponuja UKM: http://www.ukm.um.si/elektronski-viri.


Oznake


Več novic

Zapri