Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Objava znanstvene monografije prof. dr. Jelka Geršak

Prof. dr. Jelka Geršak je pod okriljem založnika Elsevier objavila drugo izdajo znanstvene monografije z naslovom: Design of Clothing Manufacturing Processes - A Systematic Approach to Developing, Planning, and Control.

Elsevier naslovnica

Znanstvena monografija Design of Clothing Manufacturing Processes – A Systematic Approach to Developing, Planning, and Control obravnava sistematično in izčrpno tematiko načrtovanja tradicionalnih in naprednih procesov izdelave oblačil, od temeljne teorije in definicij do tehničnih standardov in formul – pravil v matematični obliki.

Namen te druge izdaje monografije je zagotoviti kritično oceno tehnološkega razvoja in znanstvenega razumevanja na področjih, povezanih z načrtovanjem konvencionalnih in naprednih procesov izdelave oblačil, od osnovne teorije in definicij do tehničnih standardov in pravil v matematični obliki kot odgovor na iskanje novih pristopov, povezanih z novimi aplikacijami, počasno modo, poznavanjem gonilnikov uspeha pri razvoju novega izdelka in digitalno transformacijo, ki zahteva nove trženjske modele in orodja v modnem e-poslovanju.

Ta druga izdaja monografije celovito obravnava razvoj in načrtovanje procesov izdelave oblačil, začenši s sistemi klasifikacije oblačil in segmentacijo trga, sistemi oblačilnih velikosti in označevanja oblačil ter ključnimi dejavniki, povezanimi z razvojem modne kolekcije oblačil. Poseben poudarek je na načrtovanju in nadzoru proizvodnje, ki detajlno obravnava procese oblikovanja, konstrukcijsko pripravo oblačil in načrtovanje krojenja, tehnike spajanja, analizo dela, načrtovanje izdelave oblačil ter obnašanje, performance in kakovost oblačilnih materialov, ki so odločilni za razvoj, načrtovanje in nadzor procesov izdelave oblačil ter prodajo.

Z orisi današnjih hitrih, integriranih in prilagodljivih proizvodnih sistemov, zasnovanih na informacijah o povpraševanju, ta knjiga pojasnjuje, kako lahko novi modeli dobavne verige in proizvodni procesi vodijo do hitrejše poti od načrtovanja do distribucije. Druga izdaja je posodobljena s pomembnimi novimi raziskavami in temami, vključno z digitalno modo, ki vključuje znanstvene vidike modeliranja tkanin, simulacije in digitalnega pomerjanja oblačil ter performance šivov kot pomembnega kriterija kakovost in videz oblačil.


Oznake


Več novic

Zapri