Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Obisk veleposlanice Indije na Fakulteti za turizem

V sredo, 7. junija, je Fakulteto za turizem Univerze v Mariboru obiskala veleposlanica Indije v Republiki Sloveniji, njena ekscelenca gospa Namrata S. Kumar.

20230607_132615

Obisk je potekal na sedežu fakultete, v Brežicah. Srečanja so se poleg veleposlanice Indije v Republiki Sloveniji, udeležili še g. Rok Capl, v.d. direktorja SPIRIT Slovenija, ga. Patricia Čular, direktorica občinske uprave Občine Brežice ter dr. Boštjan Brumen, dekan, dr. Marjetka Rangus, prodekanica za izobraževalno dejavnost na Fakulteti za turizem ter g. Mebin Benny, predstavnik indijskih študentov na Fakulteti.

Na Fakulteti za turizem želijo okrepiti povezovanje in sodelovanje z Republiko Indijo, saj je na njihove programe vpisanih več kot 150 indijskih študentov, tako na dodiplomski, kot tudi na podiplomski ravni. Veleposlanici so predstavili svoje dosedanje delo na področju izobraževanja in raziskovanja ter govorili o morebitnih možnosti sodelovanja, predvsem pri promociji izobraževanja, raziskovanja ter sodelovanja z gospodarstvom, pa tudi pri promociji indijske kulture v Sloveniji.


Oznake


Več novic

Zapri