Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Obisk ministra za visoko šolstvo, znanost in inovacije na Fakulteti za energetiko in Fakulteti za turizem

Fakulteto za turizem in Fakulteto za energetiko Univerze v Mariboru je v četrtek, 6. 6. 2024, v sklopu regijskega obiska Vlade Republike Slovenije, obiskal minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Igor Papič.

FE_FT

Udeležence sestanka na Fakulteti za energetiko je dekan, prof. dr. Sebastijan Seme, seznanil z delovanjem fakultete, načrtovanimi novimi študijskimi programi s področja jedrske energetike, infrastrukturnimi projekti v Krškem in Velenju, posebno pozornost pa so udeleženci sestanka namenili načrtovani gradnji novih prostorov fakultete v okviru platforme INNOVUM. Delovni sestanek, ki sta se ga udeležila tudi predstavnika vodstva Univerze v Mariboru, prorektorja prof. dr. Miralem Hadžiselimović ter prof. dr. Dean Korošak, se je zaključil z ogledom raziskovalne opreme in dejavnosti Inštituta za energetiko Fakultete za energetiko.

Prav tako je ministra dr. Igorja Papiča na Fakulteti za turizem sprejela dekanica dr. Marjetka Rangus, srečanja pa so se udeležili še poslanki Državnega zbora Republike Slovenije Nataša Avšič Bogovič in Jožica Derganc, župan Občine Brežice Ivan Molan, podžupanja Občine Brežice Mojca Florjanič ter predstavniki Univerze v Mariboru, prorektorja prof. dr. Miralem Hadžiselimović in prof. dr. Dean Korošak, predavatelj in arhitekt izr. prof. Uroš Lobnik ter predsednik Upravnega odbora prof. dr. Mitja Gorenak.

Dekanica je med drugim na kratko orisala uspešno delovanje in dosežke Fakultete za turizem Univerze v Mariboru, ki se s svojimi študijskimi programi in mednarodnimi raziskovalnimi uspehi uvršča med najboljše v tem prostoru. Hkrati je prisotnim predstavila tudi načrte za rešitev prostorskih izzivov, s katerimi se fakulteta trenutno še srečuje. Predstavila je načrt in vizijo  novih prostorov fakultete na Trgu izgnancev v Brežicah, ki je v neposredni bližini trenutnega sedeža Fakultete za turizem. Prisotni so se strinjali, da je projekt trajnostno in energetsko učinkovito naravnan, hkrati pa omogoča revitalizacijo starega mestnega jedra Brežic. V razpravi z ministrom so se dotaknili tudi financiranja investicije ter razvojnih priložnosti ob sprejetju novega zakona o visokem šolstvu.


Kategorije

Datum

  • 7. Jun 2024

Deli z drugimi

Več novic

Zapri