Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Novo akademsko leto z Evropsko univerzo ATHENA

Na Univerzi v Mariboru začenjamo akademsko leto tudi z osmimi partnerskimi univerzami ATHENA po vsej Evropi.

Athena Cover

Evropska univerza ATHENA ponuja vrsto različnih priložnosti za mobilnost, tako študentom kot osebju (učiteljem, raziskovalcem in ostalim). Za študente so organizirani kombinirani intenzivni programi (Blended Intensive Programmes – BIPs), ki so zasnovani na različnih temah in so namenjeni izboljšanju veščin. Zaposlenim ponuja ATHENA paleto programov za usposabljanje in sodelovanje, ter spodbuja povezovanje z raziskovalci celotne zveze univerz. Na voljo je skupna infrastruktura, vključno z odprtimi laboratoriji Fab Labs, ki so dostopni vsem članom skupnosti ATHENA.

Evropska univerza ATHENA ponuja stalne priložnosti za mobilnost in razvoj za vse člane skupnosti – od študentov, zaposlenih do partnerjev iz industrije. Možnosti, ki jih ponuja ATHENA, so sproti objavljene med novicami in na družbenih omrežjih, zato vas vabimo, da se naročite na novice in sledite Atheni na družbenih omrežjih (Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter) in obiščite spletno stran ATHENA.

Kaj je Evropska univerza ATHENA? 

Pobuda za evropske univerze je vodilni projekt Evropske unije na področju visokošolskega izobraževanja in raziskav, katerega cilj je povečati mednarodno odprtost, učinkovitost in vključenost evropskih univerz.

Zveza ATHENA (Advanced Technology Higher Education Network Alliance) je eden od pilotnih projektov evropskih univerz, ki jih je Evropska komisija izbrala leta 2020, in združuje Politehnični inštitut v Portu (Portugalska, koordinator), Univerzo v Mariboru (Slovenija), Univerzo v Orleansu (Francija), Univerzo v Siegnu (Nemčija), Helensko mediteransko univerzo (Grčija), Univerzo Nikolaj Kuzanski (Italija), Tehniško univerzo v Vilni (Litva), Univerzo Maria Curie Skłodowska iz Lublina (Poljska) in Univerzo v Vigu (Španija).

Leta 2022 je ATHENA sprejela tri nove pridružene partnerje: Koroško univerzo uporabnih znanosti (Avstrija), Politehniški inštitut Igorja Sikorskega v Kijevu (Ukrajina) in Politehniško nacionalno univerzo v Lvovu (Ukrajina).

ATHENA se s potencialom več kot 150.000 študentov in 13.000 zaposlenimi na članicah osredotoča na digitalno preobrazbo družbe in si prizadeva ustvariti mednarodne izobraževalne programe, ki slonijo na mednarodni mobilnosti čim večjega števila študentov s pozornostjo na študente z oviranostmi in posebnim statusom. ATHENA ob utrjevanju evropskih perspektiv sodelovanja spodbuja tudi sodelovanje z lokalnimi skupnostmi in poslovnimi partnerji iz tega okolja.


Oznake


Več novic

Zapri