Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Nova znanstvena monografija prof. dr. Jerneja Turka s Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede

Nemška založba Verlag Dr. Kovač iz Hamburga je objavila novo znanstveno monografijo prof. dr. Jerneja Turka s Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru vede z naslovom: ''Agricultural Policy - Some Theoretical Considerations''.

Green tree seed on open book at the park

Nastala knjiga naslavlja vso kompleksnost teoretičnih znanj agrarne ekonomike, ki so prepletena s kritično noto konceptualne širine kmetijske politike. V kontekstu celovite razlage teorije agrarne politike je bil razvit model ATOPAPA, ki demonstrira medsebojne interakcije in soodvisnost nekaterih temeljnih teoretičnih konceptov, kot so: ekonomika blaginje, institucionalna ekonomika ter agrarni protekcionizem, in hkrati pojasnjuje njihov vpliv na učinkovito vodenje kmetijske politike.

Posebna pozornost je v tem segmentu namenjena tudi ključnim političnim akterjem v vseh porah demokratične družbe, ki s svojimi odločitvami oblikujejo bolj ali manj konsistentno kmetijsko politiko.

Ob tem eden izmed recenzentov zapiše: ”Gre za odlično monografijo, kjer predvsem njen uvodni del predstavlja povsem izvirna izhodišča v okviru razlage teorije agrarne politike…”.

Več informacij o monografiji je dosegljivih na spletni strani založbe.


Oznake


Kategorije

Datum

  • 9. Okt 2023

Deli z drugimi

Več novic

Zapri