Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 18. Dec 2020

Deli z drugimi

Najobetavnejša mlada športna osebnost leta 2020 je Kristjan Čeh

​Društvo športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) je na prireditvi v studiu TV Slovenija podelilo nagrade najboljšemu športniku, najboljši športnici in najboljši športni ekipi leta v Sloveniji. Najobetavnejša mlada športna osebnost leta 2020 je postal metalec diska Kristjan Čeh, študent...

​Društvo športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) je na prireditvi v studiu TV Slovenija podelilo nagrade najboljšemu športniku, najboljši športnici in najboljši športni ekipi leta v Sloveniji.

Najobetavnejša mlada športna osebnost leta 2020 je postal metalec diska Kristjan Čeh, študent 2. letnika študijskega programa Agronomija okrasne rastline, zelenjava in poljščine na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru. Ko je bil Čeh star komaj pol leta, je Igor Primc postavil državni rekord v metu diska, ki je veljal 21 let. Toliko je zdaj star Čeh, letos je disk devetkrat vrgel dlje od Primčevega rekorda. Izboljšal ga je za skoraj štiri metre, zdaj je najboljši slovenski izid v zgodovini 68 metrov in 75 centimetrov. To je šesti rezultat sezone na svetu in svetovni rekord med mlajšimi člani. Čeh je tako rekoč čez noč postal prvo ime slovenske atletike. Še lani evropski prvak do 23 let, zdaj že med najboljšimi na svetu v absolutni konkurenci. A ostaja trdno na tleh, marljivo trenira in načrtuje še boljše izide.

“Zelo dober občutek je osvojiti to nagrado.
Če bom nadaljeval, kot so moji predhodniki v tej kategoriji,
bom lahko zadovoljen, saj so vsi pokazali napredek
ali pa so že v svetovnem vrhu.
Dva metra razpona rok je premalo, da bi pokazal, kako zadovoljen sem.
V sanjah si nisem predstavljal, da bom tako močno napredoval.”
Kristjan Čeh

Foto: Vid Ponikvar/Sportida


Kategorije

Datum

  • 18. Dec 2020

Deli z drugimi

Več novic

Zapri