Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 28. Nov 2023

Deli z drugimi

Nagrada za prispevek k inovacijski dejavnosti študentov

Univerza v Mariboru si prizadeva za razvoj človeških virov v raziskovanju in dvig kulture ustvarjalnosti in inovativnosti in zato vzpostavlja nove modele sodelovanja z vsemi deležniki z ozaveščanjem, spodbujanjem ter nagrajevanjem študentov na področju inovativnosti.

Nagrade

Vključitev študentov v raziskovalno dejavnost je ključnega pomena za ustvarjanje boljše prihodnosti. Študenti so tisti, ki prinašajo v svet raziskovanja in inovacij sveže poglede, strast in energijo. Vsak študent nosi s seboj edinstven nabor znanj, veščin in izkušenj, ki lahko prispevajo k reševanju različnih znanstvenih, tehnoloških, gospodarskih, družbenih in umetnostnih problemov in izzivov, ter tako prispeva k napredku na številnih življenjskih področjih. Ko se študenti vključijo v raziskovalne projekte ali inovacijske naloge, imajo priložnost razvijati svoje kreativne in analitične sposobnosti ter se učiti od izkušenih mentorjev.

Njihove sveže perspektive in vprašanja lahko vodijo do odkritij, ki spreminjajo svet. Poleg tega je vključevanje v raziskovalno in inovacijsko dejavnost odlična priložnost, da se povežejo s strokovnjaki na svojem področju in tako izgrajujejo svojo kariero.

Ključni pri motiviranju in vodenju študentov so visokošolski učitelji. Njihova vloga ni samo prenašanje znanja, ampak tudi navdihovanje in spodbujanje raziskovanja ter inovativnosti. S svojo strastjo do posameznega področja, sposobnostjo motivacije in podporo lahko ustvarijo okolje, ki spodbuja študente k želji, da bi vedeli ali ustvarili nekaj več. Z individualnim pristopom lahko prepoznajo študentove interese ter jih usmerjajo pri njihovem razvoju. S pozitivno povratno informacijo in spodbudnimi besedami lahko študentom dvignejo samozavest in jih spodbudijo k izjemnim dosežkom.

Listina za prispevek k inovacijski dejavnosti študentov UM je nagrada, s katero želi Univerza v Mariboru spodbuditi študente k inovativnosti, izjemno pomembni aktivnosti, ki je vodilo razvoja družbe. Letos je bila nagrada podeljena prvič. Z odločitvijo nagrajevati inovativnost študentov se je Univerza v Mariboru pridružila številnim podjetjem in organizacijam, ki vsako leto nagradijo najboljše inovatorje, saj se zavedajo izjemnega pomena inovacij.  Listina, ki jo spremlja tudi finančna nagrada, se podeli najboljšemu študentu ali skupini študentov za dosežke na področju inovativnosti, ob tem pa se javno razglasi še vsaj 10 najinovativnejših študentov na leto.

V letu 2023 je Listino za prispevek k inovacijski dejavnosti študentov, ki jo spremlja tudi finančna nagrada, prejel študent Fakultete za strojništvo Jakob Sadar.

Z vsakoletnim podeljevanjem Listine za prispevek k inovacijski dejavnosti študentov želi UM spodbuditi tudi visokošolske učitelje, da pomagajo študentom na poti razvijanja in uresničevanja inovativnosti ter da hkrati prepoznajo najboljše, jih izpostavijo in že naslednje leto predlagajo za prejem nagrade.


Kategorije

Datum

  • 28. Nov 2023

Deli z drugimi

Več novic

Zapri