Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Na tretjem Predsedničinem forumu o NEnasilju sodeloval tudi dr. Aleš Bučar Ručman s Fakultete za varnostne vede

Kako zagotoviti pogoje za mirno sobivanje ljudi in uživanje temeljne pravice do varnosti, je vprašanje, o katerem je v okviru Tretjega Predsedničinega foruma v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju razmišljalo 19 govorcev, vrhunskih strokovnjakov z različnih področij dela.

Le harcèlement à l'école, bien être et mal être, illustration aquarelle ia générative

Predsedničin forum je potekal skozi razpravo na treh panelih, ki so jih povezovali: mag. Tatjana Bobnar (svetovalka predsednice republike za človekovo varnost), mag. Barbara Kobal Tomc (Inštitut Republike Slovenije za socialno varstvo) in dr. Aleš Bučar Ručman (Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru).

Na temeljih dolgoletnega raziskovalnega dela v okviru Fakultete za varnostne vede in poznavanja problematike nasilja je bil dr. Aleš Bučar Ručman imenovan za posebnega poročevalca in koordinatorja Foruma. Koordiniral je ekipo vrhunskih strokovnjakov, raziskovalcev in praktikov, ki so se na treh panelih osredotočili na tri pojavne oblike nasilja: nasilje v družini, medvrstniško nasilje in nasilje nad starejšimi. Do konca meseca bo oblikovan zaključni dokument Foruma s priporočili izvršilni veji oblasti za vzpostavitev sistema za preprečevanje in ukrepanje v primerih nasilja. Zanimanje za udeležbo na forumu je bilo izjemno, udeležilo se ga je več kot 200 gostov. Med njimi tako odločevalci, predstavniki pristojnih ministrstev, organizacij in služb kot tudi ravnatelji, dijaki, študenti in mnogi drugi, ki so forum spremljali v neposrednem prenosu.


Oznake


Kategorije

Datum

  • 20. Maj 2024

Deli z drugimi

Več novic

Zapri