Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Na okrogli mizi konference Piloti pilotom izpostavljen vidik mikrodokazil Univerze v Mariboru

V okviru konference Piloti pilotom, ki je potekala 8. 5. 2024 na Brdu pri Kranju, kjer so se predstavili vsi NOO pilotni projekti, je potekala tudi okrogla miza, na kateri so bile med drugimi naslovljene naslednje teme: pedagoške spremembe v akademskem okolju, pomen prožnosti in odzivnosti na aktualne dogodke, potrebe študentov, inovativna učna okolja in orodja.

Okrogla miza_splet

Na okrogli mizi je sodeloval tudi vodja projekta Agilni razvoj izobraževanj in mikrodokazil, doc. dr. Boštjan Vlaovič, ki je pojasnil vidik mikrodokazil in odziv Univerze v Mariboru na potrebe hitro spreminjajočega se trga dela in delodajalcev.

Doc. dr. Boštjan Vlaovič je predstavil vlogo krajših izobraževanj za pridobitev mikrodokazil Univerze v Mariboru. Ob tem je izpostavil priložnosti in pasti ter pomen zanke kakovosti in dodane vrednosti, ki bo prepoznana s strani delodajalcev. Nadalje pa je skozi širši družbeni vidik izpostavil tudi potrebo po oblikovanju družbenega soglasja o vlogi mikrodokazil, zagotavljanju prepoznavnosti in zaupanju v postopke zasnove, izvedbe in evalvacije krajših izobraževanj.

Logotipi NOO v vrstici

Oznake


Več novic

Zapri