Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Na FERI potekala že 33. konferenca European – Japanese Conference on Information Modelling and Knowledge Bases

Od ponedeljka, 5. 6. 2023, do petka, 9. 6. 2023, je v Mariboru potekala že 33. mednarodna konferenca European – Japanese Conference on Information Modelling and Knowledge Bases - EJC 2023.

s5-scaled

Organizirali so jo člani Laboratorija za podatkovne tehnologije, Inštituta za informatiko, s Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM. Dogodka so se udeležili strokovnjaki iz Japonske, Litve, Finske, Nemčije in Češke.

Konferenca je združila strokovnjake z različnih področij računalništva in drugih disciplin, ki jim je skupno razumevanje in reševanje problemov informacijskega modeliranja in baz znanja ter uporaba rezultatov raziskav v praksi. Program konference sta zaokrožila dva vabljena predavatelja, József Györkös iz Univerze v Mariboru, ki je predaval o odprti znanosti v Evropski univerzi ATHENA (Open Science – a reality check within ATHENA European University) in Bernhard Thalheim iz Christian-Albrechts University iz Kiela, ki je predaval o znanosti modelov in modeliranja (Modelology – A New Scientific and Engineering Discipline: The Science and Practice of Models and Modelling).

V sklopu konference je v ponedeljek potekala tudi Azijska-evropska poletna šola, iz področja globalne in okolijske umetne inteligence v naravi in družbi. Hibridne šole so se udeležili govorci iz Japonske, Indonezije, Tajske in Slovenije in predstavili teme, kot so UI sistem za oceansko naravo, UI sistem za merjenje gostote potresov, projekt zbiranja plastičnih odpadkov in UI fairness.

Udeleženci so izkusili tudi pester družabni program z ogledom muzeja stare trte, folklornim nastopom, obiskom muzeja na prostem Rogatec, samostana Olimje in Jelenovega grebena ter z vodenjem po mestu Maribor


Oznake


Več novic

Zapri