Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 23. Jan 2023

Deli z drugimi

Na Fakulteti za logistiko podpisali ekolistino in podelili priznanja

Na Fakulteti za logistiko so podelili priznanja za dosežke svojih študentov in zaposlenih ter ob tej priložnosti podpisali tudi ekolistino. S predstavnikoma programa Ekošola, koordinarico za fakultete Lucijo Marovt in nacionalnim koordinatorjem Gregorjem Cerarjem, so podpisali ekolistino, s katero se zavezujejo, da bodo gradili prihodnji razvoj na trajnostnih načelih.

Fakulteta-za-logistiko-160

S pristopom v program Ekošola so se podali na pot trajnostnega in družbeno odgovornega ravnanja. Program Ekošola je mednarodno uveljavljen program celostne okoljske vzgoje in izobraževanja, namenjen spodbujanju in večanju ozaveščenosti o trajnostnem razvoju med otroki, učenci, dijaki in študenti ter skozi aktivno udejstvovanje v lokalni skupnosti in širše.

Fakulteta za logistiko je konec lanskega leta uspešno pridobila zeleno zastavo, ki je javno in mednarodno priznanje slovenskim šolam za okoljevarstveno delovanje, skladno z mednarodnimi kriteriji FEE (Foundation for Environmental Education) in tako so postali osma fakulteta v Sloveniji, ki je pridobila zastavo.

Dekanica prof. dr. Maja Fošner je v svojem nagovoru povedala, da je “fakulteta mednarodno akreditirana pri dveh akreditacijskih hišah in z zavedanjem, kako pomembne so trajnostne vsebine, smo se z vnemo podali na pot pridobivanje zelene zastave v okviru programa Ekošola”.

Slavnostnega dogodka se je udeležil podžupan Mestne občine Celje Uroš Lesjak, ki je v svojem nagovoru poudaril, da občina podpira takšne projekte. Pomembno je, da miselnost o trajnostnem razvoju umestimo v vrtce, šole in fakultete, da otroci in mladi pridobivajo dragocena znanja, se seznanjajo s primeri dobrih praks in razvijajo odgovoren odnos do okolja ter družbe.

Težo doseženim uspehom je v nagovoru dodal tudi Peter Pišek, predsednik Sekcije za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije in član Programskega sveta, ki je izpostavil, da se bodo napori za iskanje trajnostnih rešitev obrestovali in da tudi osebno podpira takšne projekte. “Predvsem pa bi želel čestitati študentkam in študentom ter zaposlenim za dosežke, ki jih slavimo”.

Dekanica prof. dr. Maja Fošner je v svojem nagovoru še posebej izpostavila, da so ponosni na dosežke študentk in študentov ter sodelavk in sodelavcev ter da so takšni dogodki v izjemno čast vodstvu, da lahko slavimo uspehe.

Na slavnostnem dogodku so tako podelil naslednja priznanja:

Za študijske dosežke

  • Nejcu Podkoritniku za doseženo najvišje povprečje opravljenih obveznosti 1. letnika visokošolskega strokovnega programa
  • Tadeju Bibiču za doseženo najvišje povprečje opravljenih obveznosti 1. letnika magistrsekga študijskega programa
  • Arminu Anderliču za doseženo najvišje povprečje opravljenih obveznosti 2. letnika visokošolskega strokovnega programa
  • Amadeju Mukenauerju za najboljše diplomsko delo z naslovom »Planiranje kadra na podlagi simulacije procesov«
  • Eneju Mariniču za najboljše diplomsko delo z naslovom » Primerjava natančnosti dveh različnih testnih UWB RTLS”.

Za strokovno delo

  • Tini Peklar za vodenje in nadgradnjo delovanja Službe za računovodske zadeve
  • Mateji Forte za izjemen doprinos pri razvoju področja raziskovalno-projektnega dela na Fakulteti za logistiko UM.

Za izredne dosežke

  • dr. Tonetu Lerherju za izjemno uvrstitev med 2 % najboljših znanstvenikov na svetu, na podlagi študije Univerze Stanford.

Kategorije

Datum

  • 23. Jan 2023

Deli z drugimi

Več novic

Zapri