Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Mednarodne poletne šole Obnovljivi viri energije se v Krškem udeležuje 27 tujih študentov

Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru med 31. avgustom in 8. septembrom izvaja mednarodno Erasmus+ poletno šolo s področja obnovljivih virov energije.

Skupinska

Prva dva dneva je poletna šola potekala v videokonferenčni obliki, drugi del poletne šole pa poteka na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru v Krškem. Poletne šole se udeležuje 27 študentov iz Hrvaške, Nemčije, Portugalske, Poljske, Litve, Slovaške in Francije.

V okviru poletne šole bodo študentje spoznavali različne vrste obnovljivih virov energije (sončna energija, vodikove tehnologije, vetrna energija in vodna energija), tako v obliki predavanj, avditornih in laboratorijskih vaj, kot tudi v obliki strokovnih ekskurzij. Avditorni in laboratorijski del poletne šole poteka v prostorih Inštituta za energetiko Fakultete za energetiko UM v Vrbini, udeleženci pa bodo en dan namenili tudi strokovnim ekskurzijam v posavska podjetja in organizacije, ki uspešno izkoriščajo velik potencial obnovljivih virov energije.

Poletna šola Obnovljivi viri energije (Renewable Energy Sources) se bo zaključila v petek, 8. septembra 2023, na sedežu Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru, s podelitvijo potrdil udeležencem, ki bodo z udeležbo pridobili tudi 3 ECTS kreditne točke.


Oznake


Kategorije

Datum

  • 5. Sep 2023

Deli z drugimi

Več novic

Zapri