Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Mednarodne poletne šole Obnovljivi viri energije se je v Krškem udeležilo 27 tujih študentov

Fakulteta za energetiko je med 31. avgustom in 8. septembrom izvedla mednarodno Erasmus+ poletno šolo s področja obnovljivih virov energije.

Ekskurzija1

Prva dva dneva je poletna šola potekala v videokonferenčni obliki, nadaljevanje pa je potekalo na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru v Krškem. Poletne šole se je udeležilo 27 študentov iz Hrvaške, Nemčije, Portugalske, Poljske, Litve, Slovaške in Francije.

V okviru poletne šole so študentje spoznavali različne vrste obnovljivih virov energije (sončna energija, vodikove tehnologije, vetrna energija in vodna energija), tako v obliki predavanj, avditornih in laboratorijskih vaj, kot tudi v obliki strokovnih ekskurzij. Avditorni in laboratorijski sel poletne šole je potekal v prostorih Inštituta za energetiko Fakultete za energetiko UM v Vrbini, udeleženci pa so en dan namenili tudi strokovnim ekskurzijam v posavska podjetja in organizacije, ki uspešno izkoriščajo velik potencial obnovljivih virov energije.

Poletna šola Obnovljivi viri energije (Renewable Energy Sources) se je zaključila v petek, 8. septembra 2023 na sedežu Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru, s podelitvijo potrdil udeležencem, ki so z udeležbo pridobili tudi 3 ECTS kreditne točke.


Več novic

Zapri