Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Med člane Inženirske akademije Slovenije sprejeti tudi strokovnjaki iz Univerze v Mariboru

Na slovesnosti Inženirske akademije Slovenije, ki je potekala 5. junija na Brdu pri Kranju, so podelili listine 18 novoizvoljenim članom ter povišali 13 izrednih članov v redne.

Inženirska akademija Slovenije (IAS), podelitev, Brdo pri Kranj

Avtor fotografije je Marjan Verč

Ponosni sporočamo, da sta med izbranimi uglednimi strokovnjaki tudi prof. dr. Aleksandra Lobnik s Fakultete za strojništvo Univerze v Mariboru, ki je prejela prestižno listino kot nova izredna članica IAS. Profesorica Lobnik svoje raziskovalno delo posveča razvoju novih optičnih kemijskih senzorjev in biosenzorjev za različne namene uporabe, kot so osebna zaščita in varnost ter pametne tekstilije, varstvo okolja, hrana, medicina.

V redne člane pa je bil izvoljen prof. ddr. Denis Đonlagić s Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru. Profesor Đonlagič ima raziskovalne in razvojne izkušnje s področja senzorjev, optičnih vlakenskih senzorjev, optičnih vlaken in opto-elektronskih sistemov. Usmerjen ni le v odkrivanje novih in naprednih znanstvenih konceptov in tehnologij, ampak tudi v prenos teh konceptov in tehnologij v industrijsko prakso. Tovrstna usmerjenost se odraža v trajni povezanosti vodje projekta z domačim in tujim gospodarstvom.

Izvolitev za člana ali članico IAS je visoko nacionalno in družbeno priznanje. Člani IAS sodelujejo v raznih vladnih in nevladnih organih in organizacijah ter v okviru mednarodnih združenj inženirskih akademij. Z novoizvoljenimi člani šteje akademija skupno 99 članov.

Iskrene čestitke!


Oznake


Kategorije

Datum

  • 7. Jun 2023

Deli z drugimi

Več novic

Zapri