Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

“Logistika kroji danes in jutri”, Fakulteta za logistiko praznovala evropski dan oskrbovalnih verig 2024

Fakulteta za logistiko je tudi letos s ponosom praznovala Evropski dan oskrbovalnih verig. Gre za pomemben dogodek, ki se praznuje v več državah Evrope. Namenjen je ozaveščanju in promociji logistike ter njenega ključnega pomena v sodobnem svetu.

IMG_20240418_170902

Ta dan ponuja priložnost, da se razpravlja o aktualnih temah v logistiki, predstavijo inovativne rešitve ter izmenjajo izkušnje med strokovnjaki, podjetji, akademskimi institucijami in študenti.

Dogodek so organizirali v sodelovanju z Alumni klubom fakultete ter podjetjem MIK Celje, ki je bil tudi gostitelj dogodka. Prisotne je v uvodu nagovorila dekanica prof. dr. Maja Fošner, ki je v nagovoru osvetlila zgodovino in izjemne dosežke fakultete, hkrati pa poudarila ključno vlogo logistike v današnjem svetu. Dekanica je še posebej poudarila izjemnost razvoja fakultete in pomena izgradnje logističnega centra v središču Celja, ki bo nastal s prenovo nekdanje ekonomske šole. »Naša vizija je ustvariti prostor, ki bo središče inovacij in razvoja v logistiki,” je dejala.

Prisotne sta nagovorila tudi vabljena govornika podžupan Mestne občine Celje, Uroš Lesjak in predsednik Kluba Zlatorog Celje, dr. Vladan Mladenović, ki sta izpostavila pomen logistike za regionalni in nacionalni razvoj ter vlogo fakultete pri oblikovanju prihodnjih logističnih managerjev.

Posebno pozornost so namenili pomenu globalnih trendov in lokalnih rešitev v logistiki. Osrednji del dogodka je bil namreč pogovor z direktorjem podjetja MIK Celje, gospodom Francijem Pliberškom. V prostorih podjetja MIK Celje, ki so letos služili kot prizorišče dogodka, se je odvil poglobljen pogovor o vlogi in prihodnosti logistike. Pogovor je vodil izr. prof. dr. Matjaž Knez, ki je skupaj z g. Pliberškom razgrnil širok spekter tem, od strategij upravljanja do prihodnjih tehnoloških inovacij.

Dogodek so izkoristili tudi za praznovanje in podelitev priznanj izjemnim študentom, profesorjem in raziskovalcem ter za podelitev zahval gostujočim strokovnjakom in tutorjem. Dekanica, prof. dr. Maja Fošner je poudarila pomen prizadevanj in dosežkov vseh nagrajencev.

Priznanja so prejeli: Matej Strašek za najvišjo povprečno oceno 1. letnika visokošolskega strokovnega študijskega programa Gospodarska in tehniška logistika; Tilen Koren za najvišjo povprečno oceno 1. letnika univerzitetnega študijskega programa Logistika sistemov; Pija Soršak za najvišjo povprečno oceno 1. letnika magistrskega študijskega programa Logistika sistemov; Nejc Podkoritnik za najvišjo povprečno oceno 2. letnika visokošolskega strokovnega študijskega programa Gospodarska in tehniška logistika; Miha Verdev za najvišjo povprečno oceno 2. letnika univerzitetnega študijskega programa Logistika sistemov in Jan Kellner za najvišjo povprečno oceno 3. letnika univerzitetnega študijskega programa Logistika sistemov. Na pobudo mentorjev, sta priznanje za najboljše zaključno delo prejela Nik Knez, diplomant univerzitetnega študijskega programa Logistika sistemov in Mitja Mali, diplomant visokošolskega strokovnega študijskega programa Gospodarska in tehniška logistika. Podelili so tudi priznanje za izredne dosežke, ki ga je prejel red. prof. dr. Tone Lerher, in priznanje za pedagoško delo, ki je pripadlo doc. dr. Tini Cvahte Ojsteršek.

Posebno zahvalo so namenili vsem gostujočim strokovnjakom, ki omogočajo študentom, da se soočajo z realnimi izzivi in realnimi situacijami ter zanje iščejo realne rešitve, s čimer prinašajo k dvigu kakovosti učnih vsebin. Povezovanje akademskega in poslovnega okolja še dodatno krepi prenašanje in delitev znanja v obe smeri. Priznanja so prejeli: Mihael Gantar, Matjaž Martini, Matic Ceglar, Alen Solina, Maja Cvejić, Toni Avžner, David Bezovnik, Matjaž Štor, Iva Ana Virant, Robert Biček, Maja Ovčar in Žiga Sladič.


Oznake


Kategorije

Datum

  • 6. Maj 2024

Deli z drugimi

Več novic

Zapri