Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Logistični epicenter: od sanj do realnosti

Upravni odbor Univerze v Mariboru je na zadnji oktobrski seji podal soglasje za nakup nekdanje stavbe Ekonomske šole Celje, kar pomeni prelomnico v dolgoletnih prizadevanjih Fakultete za logistiko za pridobitev lastnih prostorov.

pročelje-idejna zasnova_FLUM

Ta pomembna odločitev predstavlja realizacijo strateške vizije in uresničuje zavezanost k nadaljnjemu razvoju in inovacijam na področju logistike.

Stavba se nahaja v centru mesta Celje, gre za strateško lokacijo tako z vidika razvoja mesta kot spodbujanja trajnostnega (mikro)mobilostnega sistema prihajanja na fakulteto. Stavba bo preoblikovana z najnovejšimi standardi moderne arhitekture in funkcionalnosti, s poudarkom na trajnostni viziji. Novi prostori bodo omogočali interdisciplinarno povezovanje, v prvi vrsti raziskovalne in dalje tudi izobraževalne in inovacijske dejavnosti, kar bo pripomoglo k nadaljnjemu razvoju slovenske in svetovne logistike.

Dekanica prof. dr. Maja Fošner je pri tem poudarila: »Naša vizija ni omejena zgolj na pridobitev lastnih prostorov, ampak vključuje ustanovitev kolokacijskega tehnološko inovacijskega centra, ki bo odgovarjal na razvojne potrebe logistike in gospodarstva na globalni ravni«.

Fakulteta za logistiko Univerze v Mariboru ima primat v slovenskem prostoru, saj je edina specializirana za področje logistike, zato je ustanovitev logističnega epicentra v domeni mariborske univerze nuja. Ta investicija v prihodnost ni pomembna le za univerzo in fakulteto, ampak ima širši pomen za celotno družbo, saj bodo novi prostori omogočali visokokakovostno izobraževalno dejavnost in bodo pripomogli k razvoju visoko izobraženih kadrov, ki so ključni napredek in inovativnost v logistiki in oskrbovalnih verigah. Ta sektor je ključen za učinkovito delovanje gospodarstva in ima neposreden vpliv na konkurenčnost ter trajnostni razvoj naše države. Z zagotavljanjem vrhunskega izobraževanja in raziskovalnega dela bomo tako prispevali k oblikovanju strokovnjakov, ki bodo sposobni reševati kompleksne logistične izzive, optimizirati procese in prispevati k digitalni transformaciji in zeleni preobrazbi panoge. »Novi prostori bodo omogočali tudi tesnejše sodelovanje z industrijo in gospodarstvom, kar bo zagotavljalo, da bo izobraževanje tesno povezano s potrebami trga dela in bo tako študentom omogočeno, da se že med študijem seznanijo z realnimi izzivi in priložnostmi v logistiki. To bo povečalo njihovo zaposljivost in zagotovilo, da bodo diplomanti fakultete za logistiko takoj po končanem študiju pripravljeni na vstop na trg dela ter bodo imeli vse potrebne kompetence in znanja za uspešno kariero v tem dinamičnem in ključnem sektorju«, je poudarila dekanica prof. dr. Maja Fošner.


Oznake


Kategorije

Datum

  • 9. Nov 2023

Deli z drugimi

Več novic

Zapri