Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Krvodajalske akcije na Univerzi v Mariboru

Tudi letos bomo na Univerzi v Mariboru v okviru Študentskega sveta Univerze v Mariboru v sodelovanju z Območnim združenjem rdečega križa Maribor, Centrom za transfuzijsko medicino UKC Maribor in projektom Epruvetka, ki deluje pod okriljem Društva študentov medicine Maribor, izvedli krvodajalsko akcijo. Ta se vsako leto izvaja v marcu in novembru.

Krvodajalska_akcija

Krvodajalstvo je dejanje, ki ima izjemno pomembno vlogo pri reševanju življenj, zato vas vabimo, da nam pomagate pri spodbujanju mladih k darovanju krvi. Zavedamo se, da je še vedno veliko mladih, ki bi lahko postali krvodajalci, zato bi vas radi prosili za poročanje o naši akciji in samem krvodajalstvu, da dodatno spodbudimo mladostnike, da se pridružijo akciji in darujejo kri. 

Predstavnike medijev vabimo na akcijo, ki bo potekala v ponedeljek, 6. marca 2023, od 8. do 13. ure, na lokaciji Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru (Koroška cesta 46, Maribor)  ter 7. marca na Centru za transfuzijsko medicino v UKC Maribor.

Vabimo vas, da se udeležite krvodajalske akcije in o njej tudi poročate. V primeru, da bi se akcije udeležili in želeli snemati dogodek, vas pozivamo, da bodo organizatorji na voljo za izjave dne 6. 3. 2023, ob 10. uri na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM.

Na dogodku se boste lahko srečali s študenti, ki so se že odločili za krvodajalstvo in izvedeli več o njihovih motivih za to dejanje ter pomenu krvodajalstva za družbo. Na voljo bosta tudi glavni organizatorki krvodajalske akcije in predstavniki Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor in Območnega združenja Rdečega križa Maribor, ki bodo odgovorili na vaša morebitna vprašanja v zvezi s krvodajalstvom in postopkom darovanja krvi.


Oznake


Več novic

Zapri