Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 12. Dec 2021

Deli z drugimi

Konferenci o nasilju med mladimi v Evropi

Prof. dr. Gorazd Meško in izr. prof. dr. Aleš Bučar Ručman sta sodelovala na konferenci o nasilju med mladimi v Evropi v soorganizaciji slovenske policije in Evropske mreže za preprečevanje kriminalitete (EUCPN), ki je bila 9.12.2021.

omizje

Aleš Bučar je predstavil raziskovanje na področju bullyinga in nasilja med mladimi v Sloveniji ter poudaril pomen raziskovanja nasilja. Prof. dr. Gorazd Meško je moderiral celotni dogodek. Poleg sodelovanja na srečanju sta sodelavca FVV UM sodelovala pri pripravi srečanja, priročnika o preprečevanju nasilja med mladimi, ki ga je ob dnevu konference izdala Evropska mreža za preprečevanje kriminalitete. Sodelovanje Fakultete za varnostne vede s slovensko policijo je del tvornega sodelovanja na znanstveno raziskovalnem in drugih področjih sodelovanja med institucijama. Ker gre za dogodek, ki ima evropske razsežnosti, je bil ta dogodek odlična priložnost za promocijo raziskovalnega dela na Univerzi v Mariboru in sodelovanja s prakso.

V času srečanja so organizatorji podelili tudi letošnjo evropsko nagrado za najboljši preventivni projekt.

Konferenca: Policija – Zasedanje odbora nacionalnih predstavnikov Evropske mreže za preprečevanje kriminala in konferenca najboljših praks

Priročnik/toolbox: Toolbox – bullying among minors | EUCPN

Evropska nagrada za preprečevanja kriminalitete: BPC-ECPA | EUCPN


Oznake


Kategorije

Datum

  • 12. Dec 2021

Deli z drugimi

Več novic

Zapri