Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Kinetični minimalizem svetlobe red. prof. Ota Rimeleta predstavljen v publikaciji Top 10 contemporary artists

V Londonu, pri založbi Masters of Today, je izšla knjižna publikacija »TOP 10 CONTEMPORARY ARTISTS« - VI. zvezek, v kateri je med deseterico umetnikov sodobnega časa uvrščen slovenski umetnik, slikar in redni profesor Univerze v Mariboru, Oto Rimele.

Oto

Ustvarjalni opus slikarja Rimeleta je mednarodni javnosti predstavljen v besedilu in številnih reprodukcijah na 26-ih straneh publikacije, ki v celoti obsega 280 strani. Njegova slikarska kompozicija ILV bralca knjige nagovarja že v obliki fotografije, ki je objavljena na naslovni strani omenjene publikacije. Izbrani in v knjigi predstavljeni umetniki prihajajo iz Evrope, ZDA, Velike Britanije, Kanade, Australije in Kitajske.

Avtor osrednjega besedila, v katerem obravnava fenomen sence v civilizacijskem in umetnostnem kontekstu, je dr. Jure Mikuž. V besedilu nazorno umešča Rimeletova ustvarjalna prizadevanja po vključevanju nematerialnih senčnih predelov slikarske podobe znotraj izraznosti sodobne umetniške produkcije. O njegovi ustvarjalnosti piše takole: »Rimele je šel še dlje, v svojih postavitvah je zakonitosti barvnih odsevov in senc filigransko preučil in tako ustvaril čarobne nove svetove, v katerih se prepleta materialnost z njihovo barvno osenčeno dematerializacijo.«


Oznake


Kategorije

Datum

  • 24. Maj 2023

Deli z drugimi

Več novic

Zapri