Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Kako lahko besede spreminjajo svet? O projektu ZELEN.KOM in sodelovanju v različnosti

Podnebne spremembe so »vroča« tema današnjih političnih, gospodarskih in javnih razprav – na to temo obstaja prava poplava informacij. Da bi se podatki znanstvenikov s tega področja ustrezno prenesli do širše javnosti, je potrebna dobro premišljena komunikacija.

Slika 3 besede speminjajo svet

Kako se v tej poplavi znajti in podatke ustrezno prenesti od dognanj znanstvenikov do širše javnosti, so se spraševali pri projektu Komuniciranje podnebne krize za uspešen prehod v zeleno družbo –  ZELEN.KOM, ki ga izvajajo na Filozofski fakulteti UM, v okviru predloga pilotnih projektov Univerze v Mariboru za zelen in odporen prehod v Družbo 5.0. Ustrezna komunikacija podnebnih sprememb namreč prispeva k večjemu zavedanju in sodelovanju javnosti, politike in gospodarstva pri spopadanju s posledicami krize ter k uresničevanju ciljev trajnostnega razvoja – s tem pa spremeni svet. 

Na vprašanje o tem, zakaj je komuniciranje o podnebni krizi tako pomembno, sta na predavanju, »Kako lahko besede spreminjajo svet? O projektu ZELEN.KOM in sodelovanju v različnosti«, ki se je izvedlo v okviru sprejema vodstva za visokošolske učiteljice in učitelje ter sodelavke in sodelavce 24. maja, odgovarjala dr. Alja Lipavic Oštir in dr. Danijel Ivajnšič.

S poudarjanjem takojšnjih koristi za zdravje, vključevanjem občinstva in zaupanja vrednih sporočil zlasti iz lokalnega okolja lahko ustvarimo ozaveščenost in spodbudimo k ukrepanju. S sledenjem napisanim korakom lahko učinkovito sporočamo nujnost in pomen obravnavanja podnebnih sprememb za blaginjo posameznikov in skupnosti.

Logotipi NOO v vrstici

Oznake


Kategorije

Datum

  • 7. Jun 2023

Deli z drugimi

Več novic

Zapri