Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 26. Okt 2020

Deli z drugimi

Javni razpis za povračilo stroškov znanstvenih objav v zlatem odprtem dostopu

Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS (ARRS) je objavila Javni razpis za povračilo stroškov znanstvenih objav v zlatem odprtem dostopu (za leto 2020). ​ Predmet javnega razpisa je povračilo stroškov znanstvenih objav (APC), ki so bile objavljene v zlatem odprtem dostopu in je bil...

Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS (ARRS) je objavila Javni razpis za povračilo stroškov znanstvenih objav v zlatem odprtem dostopu (za leto 2020).

Predmet javnega razpisa je povračilo stroškov znanstvenih objav (APC), ki so bile objavljene v zlatem odprtem dostopu in je bilo plačilo teh stroškov izvedeno med 2. 9. 2019 in 1. 9. 2020. Znanstvene objave morajo biti v skladu s Pravilnikom o postopkih (so)financiranja in ocenjevanja ter spremljanju izvajanja raziskovalne dejavnosti razvrščene vsaj v kategoriji A’.

Cilj javnega razpisa je povračilo stroškov APC kot inovativno orodje za promocijo slovenske znanosti in je v skladu z Nacionalno strategijo odprtega dostopa do znanstvenih objav in raziskovalnih podatkov v Sloveniji 2015–2020. Omogoča približevanje načelom Načrta S (angl. Plan S) Evropske komisije in agencij za financiranje raziskovalne dejavnosti v nekaterih državah članicah EU (Koalicija S, angl. Coalition S).

Rok za oddajo prijav je 3. 11. 2020 do 14. ure.

Vir: ARRS


Kategorije

Datum

  • 26. Okt 2020

Deli z drugimi

Več novic

Zapri