Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Izšla je znanstvena monografija Podjetniška demografija in značilnosti podjetništva mladih

V aktualni raziskavi Slovenski podjetniški observatorij predstavljamo značilnosti podjetništva mladih ter analiziramo demografijo slovenskega gospodarstva. Mladi, ki predstavljajo eno izmed ranljivejših skupin v Sloveniji, se srečujejo s številnimi specifičnimi izzivi, kot so pomanjkanje izkušenj, strah pred neuspehom in otežen dostop do finančnih sredstev. Zaradi teh ovir je ključnega pomena, da jim ponudimo celovito podporo in ustrezne spodbude za uspešno podjetniško pot.

SPO2023-foto

V okviru raziskovalnega projekta Slovenski podjetniški observatorij je izšla znanstvena monografija z naslovom Podjetniška demografija in značilnosti podjetništva mladih: Slovenski podjetniški observatorij 2023, ki jo je pripravil raziskovalni tim Inštituta za podjetništvo in management malih podjetij na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru ob podpori Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija.

Slovenski podjetniški observatorij 2023 sestavljata dva dela; analiza demografije slovenskih podjetij in raziskava značilnosti podjetništva mladih.

Raziskavo Slovenski podjetniški observatorij, ki že vse od leta 2000 kontinuirano spremlja stanje slovenskih podjetij in podaja sliko slovenskega podjetništva, je v letu 2023 financiralo Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport preko SPIRIT Slovenija ter Inštitut za podjetništvo in management malih podjetij na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru. Publikacija je brezplačno dostopna na spletni strani Slovenskega podjetniškega observatorija.

Več o raziskavi in izjavah v priloženem sporočilu za medije.

SPOROČILO ZA MEDIJE – Podjetniška demografija in značilnosti podjetništva mladih

Oznake


Kategorije

Datum

  • 10. Maj 2024

Deli z drugimi

Več novic

Zapri