Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 24. Mar 2022

Deli z drugimi

Izšla je nova številka UMniverzuma

Izšla je nova, že 17. številka UMniverzuma. Vabljeni k branju!

UMniverzum-naslovnica-2021-17-splet

Življenje na univerzi ni nikoli dolgočasno, rutinsko in nezanimivo. Vedno kaj pripravljamo, spreminjamo, dodelujemo, posodabljamo in raziskujemo.

INNOVUM in Kodeks etike predstavljamo na začetku. Medtem ko INNOVUM hiti v prihodnost in prinaša nove povezave in raziskave, pa nas Kodeks etike opozarja, da moramo biti pri tem pozorni tudi na to, kako delamo, kakšni smo v odnosu do sodelavcev, študentov ali poslovnih partnerjev. Oba projekta sta tako različna, pa vendarle se dopolnjujeta.

Medtem ko Fakulteta za strojništvo odlično sodeluje z gospodarstvom, pa univerza kot celota zelo dobro sodeluje z zdravstvenimi institucijami v Mariboru. Tokrat je poudarek na sodelovanju z Zdravstvenim domom dr. Adolfa Drolca.

Vsako letne raziskave GEM, ki jih pripravljajo na Ekonomsko-poslovni fakulteti tokrat proučujejo še posebej žensko podjetništvo.

Še skok v zgodovino. Avguštin Stegenšek je pionir umetnostne zgodovine, ki ga premalo poznamo.

Hitimo skozi čas in pozabljamo na prehrano. Prodajalci avtomatov s prehrano in pijačo to s pridom izkoriščajo in ponudba je vse večja. Toda ali je tudi bolj kakovostna?

V spomladanski številki smo zabeležili še veliko dogodkov na fakultetah, ki so praznovale svoje dneve in seveda nismo šli mimo Rektorjevega dne.


Kategorije

Datum

  • 24. Mar 2022

Deli z drugimi

Več novic

Zapri