Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 28. Okt 2021

Deli z drugimi

Izjava za javnost Univerze v Mariboru

​​Ne glede na posamezne novinarske informacije, katerih izvora na UM ne poznamo, obveščamo javnost, da Univerza v Mariboru »ne zapira vrat.« Posredovanje takšnih dezinformacij v javnost ostro obsojamo, saj vnašajo zmedo in negotovost tako med študente, kot tudi zaposlene v že tako zelo o...

​​Ne glede na posamezne novinarske informacije, katerih izvora na UM ne poznamo, obveščamo javnost, da Univerza v Mariboru »ne zapira vrat.« Posredovanje takšnih dezinformacij v javnost ostro obsojamo, saj vnašajo zmedo in negotovost tako med študente, kot tudi zaposlene v že tako zelo oteženih pogojih izvajanja izobraževalne in raziskovalne dejavnosti na univerzi. Pedagoški proces na UM poteka v predavalnicah, prav tako  v celoti izvajamo izobraževalni, znanstvenoraziskovalni in delovni proces. Na Univerzi v Mariboru tudi nismo zasledili povečanega števila okužb oziroma večjih izbruhov okužb med študenti, tako da ne vemo, katere visokošolske ustanove so zajete pri poročanju strokovnjakov, da naj bi bilo med študenti veliko okužb.

V smernicah Univerze v Mariboru za izvedbo pedagoškega procesa je zapisano, da bo izvedba pedagoškega procesa v študijskem letu 2021/22 potekala v živo, in sicer tako dolgo, dokler ne nastopijo pogoji za izvedbo študija na daljavo, kar se zaenkrat še ni zgodilo, saj ni niti razglašene epidemije, niti niso sprejeta navodila za zapiranje inštitucij.  Vodstva članic Univerze v Mariboru imajo pooblastila za prilagoditev pedagoškega procesa v primeru poslabšanja epidemiološke slike na članici oz. v primeru popolnega zaprtja javnega življenja. Pedagoški proces na vseh članicah poteka v živo, izjemoma potekajo na daljavo predavanja in vaje pri tistih visokošolskih učiteljih, ki sodijo med ranljive skupine, prav tako pa tudi pri tistih, ki jim je bila zaradi možnosti okužbe odrejena karantena. Na UM skrbimo tudi za vse ukrepe, ki so nam naloženi – preverjanje PCT pogoja, razkuževanje, zračenje, primerne velikosti predavalnic ali primerno velike skupine, maske so obvezne. Poudariti želimo, da smo imeli na UM večje število obiskov zdravstvenih inšpektorjev, ki niso ugotovili nepravilnosti.
 ​


Kategorije

Datum

  • 28. Okt 2021

Deli z drugimi

Več novic

Zapri