Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 21. Okt 2021

Deli z drugimi

Inavguracija prof. dr. Maje Fošner nove dekanice Fakultete za logistiko UM

​Včeraj je v Narodnem domu Celje potekala slovesnost ob inavguraciji nove dekanice edine specializirane izobraževalne in znanstvenoraziskovalne institucije s področja logistike v Sloveniji. Prof. dr. Maja Fošner bo Fakulteto za logistiko Univerze v Mariboru vodila vsaj do leta 2025. Rektor U...

​Včeraj je v Narodnem domu Celje potekala slovesnost ob inavguraciji nove dekanice edine specializirane izobraževalne in znanstvenoraziskovalne institucije s področja logistike v Sloveniji. Prof. dr. Maja Fošner bo Fakulteto za logistiko Univerze v Mariboru vodila vsaj do leta 2025.

Rektor Univerze v Mariboru je s simbolno izročitvijo dekanske insignije vodenje Fakultete za logistiko Univerze v Mariboru predal prof. dr. Maji Fošner. Nova dekanica je v svojem nagovoru poudarila, da se zaveda odgovorne naloge, ki je pred njo: »Verjamem, da lahko z zastavljeno vizijo, predvsem pa z veliko mero motiviranosti in prilagodljivosti spremembam, ki nam jih narekuje današnji svet, še dodatno dvignemo ugled Fakultete za logistiko. Predvsem pa želimo še naprej doprinašati k razvoju logistike in izobraževati kompetentne diplomante, ki bodo znali odgovarjati na izzive sodobnega okolja«.

Rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Zdravko Kačič je v nagovoru prisotnih predstavnikov akademske skupnosti Univerze v Mariboru, Mestne občine Celje, gospodarstva in politike povedal, da so se »univerze znašle pred izzivom dvoma in da si želimo večjega zaupanja v univerze, saj v znanju leži moč, ki omogoča razvoj celotne družbe.« Poudaril je, da verjame, da bo Fakulteta za logistiko nadaljevala po poti odličnosti in da bodo vsi zaposleni z izkazanim čutom za pravičnost, zavezanostjo k humanizmu, svobodi in enakosti, še naprej pomembno prispevali k ugledu fakultete.

V slovesnosti ob inavguraciji so sodelovali tudi državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, prof. dr. Mitja Slavinec, podžupanja Mestne občine Celje Breda Arnšek in direktorica podjetja GS1 Slovenija Zdenka Konda. Strinjali so se, da je logistika pred verjetno največjimi izzivi do sedaj in da bodo le s sodobnimi znanji, kompetencami in digitalna pismenostjo bodočih diplomantov fakultete, lahko na te izzive odgovarjali in trende tudi napovedovali.

Dekanica se z nastopom funkcije zaveda, da je razvoj logistike in oskrbovalnih verig tako izjemen in da so nove napredne tehnologije, novi poslovni modeli in dramatični premiki v vedenju strank, tudi zaradi svetovne pandemije, drastično spremenili logistično industrijo. Zavedajo se sodobnih trendov v razvoju logistike, ki jih tudi ažurno vključujejo v svoje študijske programe. 


Kategorije

Datum

  • 21. Okt 2021

Deli z drugimi

Več novic

Zapri