Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Inavguracija dekanice Fakultete za zdravstvene vede

V Kazinski dvorani SNG Maribor je dne 11. 5. 2022 potekala inavguralna slovesnost dekanice Fakultete za zdravstvene vede, izr. prof. dr. Mateje Lorber.

DSC_0577-1

Rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Zdravko Kačič je zastopnici in predstavnici fakultete, izr. prof. dr. Mateji Lorber, simbolno izročil dekanske insignije. V svojem nagovoru je povedal, da fakulteta v Sloveniji orje ledino na več strokovnih področjih. Študentom zagotavlja visoko kakovostno izobraževanje z vključevanjem interdisciplinarnega, multidisciplinarnega in interprofesionalnega tima, za avtonomno izvajanje celostne zdravstvene obravnave pacientov v skladu s pridobljenimi kompetencami. Fakulteta pristopa k oblikovanju novih študijskih smeri, zavedajoč se, da je v zdravstvu vedno bolj prisotna potreba po medicinskih sestrah z naprednimi znanji.

Na slovesnosti so poleg rektorja Univerze v Mariboru zbrane udeležence nagovorili tudi državni sekretar na Ministrstvu za šolstvo, znanost in šport izr. prof. dr. Mitja Slavinec, predsednica Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije Monika Ažman in Svetovalka v zdravstveni negi za izobraževanje in razvoj kadrov Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, Bojana Sečnjak.

Nova dekanica, izr. prof. dr. Mateja Lorber, se zaveda, da bo osrednja naloga njenega dekanovanja, da fakulteto pelje v smeri doseganja zastavljenih ciljev v okviru zastavljene strategije fakultete, ki v svojem delovanju sledi strategiji razvoja univerze, saj je prav to pomemben vidik, ki prispeva k pisanju njene zgodovine in zagotavlja trajnostni razvoj. Fakulteta mora biti v okolju, v katerem deluje, vidna in videna, zato je potrebno nenehno skrbeti za njen konstanten razvoj na področju izobraževanja in raziskovanja, kakor tudi spoštovati etične in moralne norme.


Kategorije

Datum

  • 12. Maj 2022

Deli z drugimi

Več novic

Zapri