Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Fakulteta za energetiko obeležila 15 let obstoja

Fakulteta za energetiko je 22. junija 2022 s slovesnostjo v atriju Mestnega muzeja Krško obeležila Dan Fakultete za energetiko. Omenjenega dne pred 15. leti je Državni zbor Republike Slovenije ustanovil novo članico Univerze v Mariboru, Fakulteto za energetiko.

DanFE-Udelezenci2

Na slovesnosti so prisotne poleg dekana Fakultete za energetiko, red. prof. dr. Sebastijana Semeta, nagovorili tudi rektor Univerze v Mariboru, prof. dr. Zdravko Kačič ter podžupanja Mestne občine Krško, Nuša Somrak.

Z vidika univerze si upam zatrditi, da interdisciplinarni študij energetike s pridobljenimi znanji in kompetencami postaja vse pomembnejša študijska usmeritev za prihodnost in že ta čas diplomantom predstavlja preko 90-odstotno zaposlitev in to na področju energetike, torej na področju, za katerega so se izobraževali.prof. dr. Zdravko Kačič, rektor Univerze v Mariboru

Dekan Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru je v svojem nagovoru predstavil največje dosežke fakultete v obdobju od ustanovitve ter izzive, pred katerimi se nahaja fakulteta.

Prof. dr. Sebastijan Seme je na slovesnosti podelil priznanja najuspešnejšim študentom in zaposlenim ter zahvale posameznikom in organizacijam, ki so s svojim osebnim prispevkom še posebej pripomogli k uspešnemu delu fakultete v zadnjem letu.

Priznanja za študijski uspeh so prejeli naslednji študenti: Klemen Srpčič, Jan Lokar, Boštjan Krošelj, Anja Majerič, Urh Pfeifer, Damjan Bizjak, Eva Bahčič ter Eva Simonič.

Dekan je priznanja za uspešno pedagoško delo podelil Iztoku Brinovarju, Klemnu Sredenšku, prof. dr. Petru Virtiču, prof. dr. Miralemu Hadžiselimoviću ter doc. dr. Brigiti Ferčec.

Za obštudijske in športne dosežke so priznanja prejeli naslednji študenti: Jan Lokar, Simon Simčič, Jure Žabjek, Patrik Vitez ter študentska ekipa v odbojki.

Dekan je priznanje za raziskovalne dosežke podelil prof. dr. Juriju Avscu, priznanje za prostovoljno delo Marku Mlakarju ter zahvale za osebni prispevek pri razvoju fakultete doc. dr. Francu Žerdinu ter bivšemu dekanu, prof. dr. Bojanu Štumbergerju.

Za finančno pomoč pri izvajanju javne službe sta zahvali prejeli družbi Elektro Maribor d.d. in GEN energija d.o.o.

Slovesnost v prijetnem ambientu Mestnega muzeja Krško je s kulturnim programom popestrila Glasbena šola Krško s pevcem Janom Arhom ter pihalnim triom v sestavi Tita Žnideršič, Maša Žoher in Jan Fritz.


Kategorije

Datum

  • 22. Jun 2022

Deli z drugimi

Več novic

Zapri