Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Evropsko jezikovno priznanje za leto 2021 v Republiki Slovaški za Erasmus+ projekt PROBSOFCLIL

Mednarodni team univerz in gimnazij s Slovaške, Slovenije, Avstrije in Litve, ki ga vodi Univerza sv. Cirila in Metoda iz Trnave na Slovaškem, je prejel prestižno nagrado Evropsko jezikovno priznanje 2021 za svoj Erasmus+ projekt PROBSOFCLIL (2018-2021, 2018-1-SK01-KA201-046316).

priznanje PROBSOFCLIL

Inovativnost projekta je v kombinaciji problemsko orientiranega pouka in pristopa Soft CLIL ter izdelavi in implementiranju takšnega didaktičnega gradiva za gimnazijce. Posebnost gradiva je tudi povezovanje pouka tujih jezikov z vsebinami s področja trajnostnega turizma, finančne pismenosti in realistične matematike.

Izbor jezikov didaktičnega gradiva (nemščina, ruščina) je bil utemeljen z vlogo teh jezikov v gospodarstvu držav projekta. V ocenitvi projekta je komisija poudarila kakovostno in sodobno didaktično gradivo, potek projektnega dela od raziskovalnih ugotovitev do sodobnih učnih gradiv, nadalje neposredno implementacijo na osmih gimnazijah ter povezovanje raziskovalcev z univerz z učitelji na gimnazijah. Iz Slovenije je pri projektu sodelovala Gimnazija Frana Miklošiča iz Ljutomera, z Univerze v Mariboru pa red. prof. dr. Alja Lipavic Oštir, red. prof ddr. Ana Vovk, red. prof. dr. Alenka Lipovec in izr. prof. dr. Jana Ambrožič Dolinšek.


Oznake


Več novic

Zapri