Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Evropski presojevalci ponovno potrdili kakovost študijskih programov Fakultete za logistiko

Fakulteta za logistiko Univerze v Mariboru, ki ima sedež v Celju, je s strani evropskih presojevalcev kakovosti poslovnih študijskih programov akreditacijske hiše European Council for Business Education (ECBE) prejela ponovno akreditacijo svojih študijskih programov.

reakreditacija ECBE

Fakulteta za logistiko je vodilna izobraževalna in znanstveno-raziskovalna institucija za področje logistike v Sloveniji, ki svojo odličnost izkazuje z dvema mednarodnima akreditacijama ECBE in ACBSP.

V tem tednu je potekala spletna presoja študijskih programov s strani akreditacijske hiše ECBE. Presojevalci so ponovno potrdili, da so njihovi študijski programi izjemno kakovostni in pripravljeni v skladu z najsodobnejšimi smernicami na področju visokošolskega izobraževanja ter vsebinsko celovito obravnavajo področje logistike in oskrbovalnih verig.

Predsednik komisije ECBE prof. dr. Alasdair White je povedal: ˝V 27-letih kot presojevalec še nisem prejel tako dobro pripravljenega poročila, z zelo jasnim prikazom postopkov in brez prikrivanja izzivov, za kar fakulteti čestitam. S presojo, ki smo jo opravili v tem tednu, pa smo se prepričali, da ima fakulteta dobre infrastrukturne zmožnosti, dobro podporo informacijsko-komunikacijske tehnologije, predvsem pa študijske vsebine za prihodnost. Diplomanti njihove fakultete pridobijo najsodobnejša znanja logistike, imajo interdisciplinarna znanja ter kompetence, s katerimi izkazujejo prilagodljivost in odzivnost na trgu dela

Dekanica prof. dr. Maja Fošner pa je ob ponovni reakreditaciji poudarila: ˝Izjemno ponosni smo na to priznanje, saj smo ponovno dokazali, da smo odlični na vseh področjih našega delovanja. Presojevalci so potrdili, da sledimo smernicam kakovosti tako na pedagoškem kot znanstveno raziskovalnem področju. Ta akreditacija daje odličnost našim diplomantom in s tem našim diplomam dajemo dodano vrednost pridobljene izobrazbe. Z akreditacijo se odlično umeščamo v mednarodni prostor in s tem širimo lastna obzorja in dodajamo nova znanja na področju logistike in oskrbovalnih verig. Verjamem, da bodo naši rezultati v prihodnje še vidnejši.˝


Kategorije

Datum

  • 11. Jun 2022

Deli z drugimi

Več novic

Zapri