Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

ESA o satelitu TRISAT-R

Evropska vesoljska agencija je na svoji spletni strani objavila prispevek o izstrelitvi rakete VEGA-C, v katerem pozornost namenja predvsem našemu satelitu TRISAT-R.

UM-mediaspeedX8178

“In the case of Trisat-R this includes the solar panels from DHV, antennas and CubeSat deployer from ISISpace, and the satellite structure from RIEDL AeroSpace, as well as the main NANOsky platform from SkyLabs. The idea behind the Fly element is that the best way to prove the technology is ready for space is to actually test it there for real.”, so zapisali v objavi.

Smo pod drobnogledom celotne svetovne javnosti in pri tem si nikakor ne bi mislil, da nam bo uspelo se uvrstiti na prvo stran Evropske vesoljske agencije kot ena izmed najpomembnejših novic. Smo takoj za James Webb satelitom. To nam v veliki meri potrjuje, da smo na pravi poti in da delamo dobro. Da smo sposobni učinkovito uporabljati naše obstoječe tehnologije, ter s pridom izkoriščati dosedanje izkušnje in izvajati vse potrebne postopke na mednarodnem nivoju za dosego in izrabo vesoljskega okolja.doc. dr. Iztok Kramberger, vodja projekta TRISAT (FERI UM)

TRISAT-R je namreč eden prvih nanosatelitov v srednji Zemljini orbiti in po mnenju Evropske vesoljske agencije tudi najpomembnejši, zato smo na Univerzi v Mariboru še prav posebej ponosni.

Vabljeni k branju celotnega prispevka na spletni strani ESA.


Oznake


Kategorije

Datum

  • 14. Jul 2022

Deli z drugimi

Več novic

Zapri