Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Ekonomsko-poslovna fakulteta prejela prestižno nagrado PRME za izjemno SIP (Sharing Information on Progress) poročilo

Ekonomsko-poslovna fakulteta Univerze v Mariboru je prejela prestižno nagrado za najboljše prvo SIP (Sharing Information on Progress) poročilo, ki jo podeljuje organizacija Združenih narodov PRME (Principles for Responsible Management Education) na globalni ravni. Ta izjemen dosežek potrjuje zavezanost fakultete trajnostnemu razvoju in družbeni odgovornosti.

EPF_nagrada

O nagradi PRME

PRME je globalna pobuda, ki si prizadeva spodbujati trajnostno poslovanje in odgovorno izobraževanje na področju managementa. Namen nagrade za izjemno SIP poročilo je priznati trud in transparentnost institucij, ki se zavzemajo za uresničevanje ciljev trajnostnega razvoja (SDGs). Nagrade PRME so priznanje za izjemne dosežke pri pripravi poročil, ki predstavljajo napredek institucij v skladu s trajnostnimi principi PRME.

Prednosti SIP poročil

Priprava in deljenje SIP poročil prinaša številne prednosti, kot so povečanje prepoznavnosti in ugleda institucije, organizacija in povezovanje ključnih oseb znotraj organizacije, definiranje smeri in strategije ter spremljanje in primerjanje napredka. Poročila omogočajo vpogled v področja, kjer je še možen napredek, ter ustvarjajo nove sinergije in sodelovanja med različnimi deležniki.

Dosežek EPF UM

Nagrada za najboljše prvo SIP poročilo na globalni ravni je rezultat trdega dela in predanosti celotne ekipe EPF UM. Dekanica fakultete je ob tej priložnosti poudarila pomembnost trajnostnega razvoja in odgovornega izobraževanja ter izpostavila, da bo fakulteta tudi v prihodnje stremela k visoki ravni kakovosti in odgovornosti v vseh svojih dejavnostih. Nagrada je priznanje za fakulteto in tudi vse zaposlene, ki z odličnim delom in  zavezo k trajnostnemu delovanju in izobraževanju prispevajo k odličnosti Ekonomsko-poslovne fakultete.


Oznake


Kategorije

Datum

  • 20. Jun 2024

Deli z drugimi

Več novic

Zapri