Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 7. Jun 2023

Deli z drugimi

Ekipa SiOHCA objavila članek o izboljšanju zbiranja podatkov o zunajbolnišničnih srčnih zastojih

Ekipa SiOHCA, multidisciplinarna ekipa Univerze v Mariboru, Ljubljani ter Novem mestu, je objavila članek o tem kako izboljšati podatke o zunajbolnišničnih srčnih zastojih (OHCA) v Sloveniji.

ekipa Siohca

OHCA so pomembna javnozdravstvena težava, ki zahteva učinkovite ukrepe za izboljšanje preživetja. Pravilno zbiranje podatkov je ključno za razumevanje vzrokov in dejavnikov tveganja ter za oblikovanje usmerjenih strategij za preprečevanje in obravnavo OHCA.

Glavne točke raziskave vključujejo:

  1. Standardizacija zbiranja podatkov: Študija poudarja potrebo po enotnih standardih in smernicah za zbiranje podatkov o OHCA v Sloveniji. S tem bi se omogočila primerjava in analiza podatkov na nacionalni in mednarodni ravni, kar bi vodilo v boljše razumevanje vzrokov in izboljšanje uspešnosti ukrepov.
  2. Vključevanje več virov podatkov: Avtorji predlagajo vključitev različnih virov podatkov, vključno z nujnimi medicinskimi službami, reševalci, urgentnimi službami in bolnišnicami. To bi omogočilo celovitejšo sliko o OHCA in pomagalo pri boljšem razumevanju dejavnikov tveganja ter ukrepov za izboljšanje preživetja.

Članek je objavljen v reviji Medicina MDPI (Q2 splošna medicina, IF=2.948, SCIE).


Oznake


Kategorije

Datum

  • 7. Jun 2023

Deli z drugimi

Več novic

Zapri