Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 5. Okt 2020

Deli z drugimi

Dostop do informacijskega vira Taylor & Francis in testni dostop do Encyclopedia of Slavic Languages and Linguistics Online

    Dostop do informacijskega vira Taylor & Francis in testni dostop do Encyclopedia of Slavic Languages and Linguistics Online     Univerzitetna knjižnica Maribor je v sodelovanju s konzorcijem Cosec za študente in zaposlene na Univerzi v Mariboru uspela pridobiti dostop do informacijske...

Dostop do informacijskega vira Taylor & Francis in testni dostop do Encyclopedia of Slavic Languages and Linguistics Online

Univerzitetna knjižnica Maribor je v sodelovanju s konzorcijem Cosec za študente in zaposlene na Univerzi v Mariboru uspela pridobiti dostop do informacijskega servisa Taylor & Francis v polnem obsegu do konca leta 2020. Potekajo tudi prizadevanja za enak dostop v letu 2021.

Taylor and Francis Online je multidisciplinarna zbirka, ki zajema nekaj manj kot 2.200 znanstvenih  revij v polnem besedilu. Na UM bodo na voljo vse tri vsebinske zbirke tega servisa:Science & Technology Library, Social Science and Humanities Library,Medical Library.

Servis predstavlja tudi enotno vstopno točko do revij, ki jih pri založbi Taylor & Francis naroča katera od knjižnic UM.
Vstopna povezava:https://ukm.um.si/elektronski-viri#t
Več o vsebinah zbirk najdete naspletni strani ponudnika.

Ponovno ponujajo tudi testni dostop do e-vira Encyclopedia of Slavic Languages and Linguistics Online, ki ga pripravlja založba Brill.
Encyclopedia of Slavic Languages and Linguistics Online  je obsežna spletna enciklopedija, ki z različnih vidikov ponuja celovit pregled družine slovanskih jezikov od indoevropskih korenin do danes. V njej najdete več kot 400 prispevkov o slovanskih jezikih, med drugim tudi o njihovih povezavah z drugimi jeziki.

Testiranje je na voljo do 4. novembra 2020.

Dostop od doma je mogoč ob uporabi av​torizacije (t. i. oddaljenega dostopa) na naslovuhttps://ukm.um.si/e-viri-v-testiranju.

Za brskanje po enciklopediji priporočamo uporabo brskalnika Chrome.
Vaša mnenja in odzive glede testiranja pošljite na e-naslovbojan.ostir@um.si.


Kategorije

Datum

  • 5. Okt 2020

Deli z drugimi

Več novic

Zapri