Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 16. Dec 2020

Deli z drugimi

Doc. dr. Iztok Kramberger v izboru za Delovo osebnost leta 2020

Letos v izboru za Delovo osebnost leta 2020 tudi doc. dr. iztok Kramberger za izjemne dosežke s projektom TRISAT.  ​ Nanosatelit TRISAT, ki je plod dela študentov Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko pod vodstvom dr. Iztoka Krambergerja in podjetja Skylabs, je...

Letos v izboru za Delovo osebnost leta 2020 tudi doc. dr. iztok Kramberger za izjemne dosežke s projektom TRISAT. 

Nanosatelit TRISAT, ki je plod dela študentov Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko pod vodstvom dr. Iztoka Krambergerja in podjetja Skylabs, je v septembru 2020 poletel v vesolje. Cilj misije, ki se je začela kot študentski projekt v Laboratoriju za elektronske in informacijske sisteme, je Evropi in svetu pokazati, kaj zmoremo v Sloveniji na področju vesoljskih tehnologij, in da vesolje ni le poligon za največje igralce. Posamezni deli nanosatelita, kot je na primer multispektralna kamera, so na trgu že deležni velike pozornosti. Prednost Trisata, ki je skoraj v celoti plod slovenskega znanja, pa je tudi izjemna miniaturizacija sestavnih delo.

Spletno glasovanje bralcev bo potekalo med 21. in 27. decembrom, razglasitev zmagovalca ali zmagovalke pa 7. januarja 2020 zvečer. Intervju z dr. Krambergerjem je dostopen tukaj.


Kategorije

Datum

  • 16. Dec 2020

Deli z drugimi

Več novic

Zapri