Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Datum

  • 4. Okt 2021

Deli z drugimi

Članek raziskovalnega programa Konstruiranje celičnih struktur FS objavljen v prestižni reviji Additive Manufacturing

Skupina raziskovalcev s Fakultete za strojništvo, Laboratorija za napredne računalniške simulacije in eksperimentiranje je pod vodstvom prof. dr. Zorana Rena v sodelovanju s partnerji iz Univerze v Padovi in Univerze v Splitu, objavila članek z naslovom»Experimental and computational evaluation...

Skupina raziskovalcev s Fakultete za strojništvo, Laboratorija za napredne računalniške simulacije in eksperimentiranje je pod vodstvom prof. dr. Zorana Rena v sodelovanju s partnerji iz Univerze v Padovi in Univerze v Splitu, objavila članek z naslovom»Experimental and computational evaluation of tensile properties of additively manufactured hexa- and tetrachiral auxetic cellular structures«. Članek je objavljen v prestižni reviji Additive Manufacturing, ki ima faktor vpliva 10,998 in zaseda 1. mesto s področja inženirstva in proizvodnje na svetu.

 

V članku so obravnavane avksetične celične strukture z dvema različnima kiralnima geometrijama (štiri- in šest-kiralna), ki so bile izdelane s pomočjo dodajalnih tehnologij. Mikrostruktura, poroznost in tekstura površine preizkušancev je bila ovrednotena s pomočjo metode difrakcije rentgenskih žarkov, optičnega in elektronskega mikroskopa ter mikroCT skeniranja. Mehanske lastnosti vseh preizkušancev so bile določene z eksperimentalnim nateznim testiranjem. Eksperimentalni rezultati so bili nato uporabljeni za razvoj in validacijo računalniških modelov, ki so omogočili detajlno analizo deformacijskega obnašanja in obsežno izvedbo parametričnih simulacij, za določitev novih, optimiziranih kiralnih geometrij.


Datum

  • 4. Okt 2021

Deli z drugimi

Več novic

Zapri