Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Asist. dr. Tina Kegl prejemnica Nagrade Danubius 2023

Nagrada želi poudariti znanstveno delo in nadarjenost mladih raziskovalcev in povečati prepoznavnost znanstvene skupnosti v regiji. Poleg tega spodbuja mlade znanstvenike, da se vključijo v znanstveno preučevanje večplastnih vprašanj in vprašanj, ki so posebej povezana s Podonavjem.

DANUBIS
Tina Kegl

 

Nagrado Danubius za mlade znanstvenike od leta 2014 podeljujeta avstrijsko Zvezno ministrstvo za izobraževanje, znanost in raziskave ter Inštitut za Podonavje in Srednjo Evropo (IDM) posameznikom iz Podonavja za njihov pomemben prispevek na znanstvenem področju.

Letos je nagrado Danubius za mlade znanstvenike za Slovenijo prejela asist. dr. Tina Kegl, raziskovalka s Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru. Svečana podelitev nagrad je potekala 19. 10. 2023 v Temišvaru (Romunija).  

Raziskovalno delo asist. dr. Tine Kegl se osredotoča na modeliranje in večnamensko optimizacijo pridobivanja energije in koristnih produktov iz organskih odpadkov na osnovi anaerobne razgradnje, obdelavo odpadnih voda, napredno osmozo in membransko destilacijo, mikrobne gorivne celice ter proučevanje novih in trajnostnih letalskih goriv.

Izsledki njenih raziskav pomembno prispevajo k spopadanju z izzivi podonavske regije na področju onesnaževanja okolja, obnovljivih virov energije, pridobivanja energije iz odpadkov in obdelave odpadnih voda.

Tini Kegl iskreno čestitamo!

 


Oznake


Kategorije

Datum

  • 16. Nov 2023

Deli z drugimi

Več novic

Zapri