Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

Asist. dr. Saša Stradovnik v finalnem izboru za Inženirko leta 2023

Saša Stradovnik, inženirka mehatronike in doktorica znanosti s področja elektrotehnike je zaposlena kot asistentka in raziskovalka na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru in trenutno dela kot inženirka za robotiko in avtomatizacijo v družinskem podjetju Proris.

Saša_Stradovnik_4

 

Že od malih nog se navdušuje nad tehniko. Navdušil jo je njen oče: »Že pri 11 letih sem z velikim zanimanjem spremljala, kako iz ideje na listu papirja nastaja naprava.« Ob začetku študija se je soočala z izzivi: »Najprej sem se spraševala, ali sem sploh sprejela pravilno odločitev, saj sem se znašla v krogu samih fantov.« Kasneje pa je študij zaključila kot ena od najuspešnejših študentk v svoji generaciji.

Sašina največja strast pri delu je inoviranje in programiranje robotov. »Najbolj zanimivo je, ko lahko iz nič nekaj ustvariš,« navdušeno pojasni. S programiranjem robotov lahko povezuje svoje tehnično znanje z ustvarjalnostjo.

Na vprašanje, kaj ji pomeni ta nominacija, pove: “Vesela in ponosna sem, da je moje delo in trud opažen tudi s strani projekta Inženirka leta. Hkrati pa je to zame tudi dodatna motivacija za nadaljnje delo.”

Priznanje Inženirka leta bo podeljeno na slavnostni prireditvi v januarju 2024. 

Več o izboru najdete na povezavi inženirka leta 2023

Saši Stradovnik za uvrstitev med 10 finalistk iskreno čestitamo!

 

 

 


Oznake


Kategorije

Datum

  • 16. Nov 2023

Deli z drugimi

Več novic

Zapri