Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

Aktivnosti v okviru projekta Erasmus + »GreenTeam«

GreenTeam – Izobraževanje za podnebne in ekološke izredne razmere je projekt, financiran iz programa Erasmus + v okviru ključnega ukrepa 2: Partnerstva za sodelovanje v poklicnem izobraževanju in usposabljanju. Projekt se je začel 1. novembra 2021 in bo trajal do 31. oktobra 2023.

IMG_20221201_152218

V začetku decembra 2022 so se projektni partnerji srečali na tretjem mednarodnem projektnem srečanju v mestu Volos v Grčiji. Najprej so razpravljali o napredku na področju Intelektualnega rezultata 1 (IR1 – Vzpostavitev inovativnega množičnega odprtega spletnega tečaja) in Intelektualnega rezultata 2 (IR2- Razvoj programa delavnic – učna gradiva). Partnerji so doslej pripravili 10 različnih modulov, ki bodo na voljo v okviru spletnega izobraževanja GreenTeam, katerega namen je razviti znanje in veščine ter izoblikovati stališča udeležencev na področju podnebnih sprememb in trajnostnega razvoja. Osrednja ciljna skupina projekta so šole za poklicno izobraževanje in usposabljanje, zato so partnerji pripravili tudi 10 različnih delavnic, ki se navezujejo na 10 modulov spletnega izobraževanja.  Najpomembnejša tema mednarodnega projektnega srečanja je bilo načrtovanje aktivnosti v okviru Intelektualnega rezultata 3 (IR3- Testiranje in izvedba delavnic in platforme). V sklopu IR3 bodo izvajalci in soizvajalci usposabljanj iz Grčije, Italije, Poljske, Slovenije in Španije izvedli vseh 10 delavnic v svojih nacionalnih jezikih.

​Koordinator projekta je Stowarzyszenie EURO-LIDER iz Poljske, partnerji pa so Valencia Inno Hub (Španija), Center za izobraževanje in inovacije – INNOVED (Grčija), Consorzio Materahub – Industrie culturali e creative (Italija), Univerza v Mariboru (Slovenija).

Vabljeni, da več o projektu ter dosežkih preberete v najnovejši izdaji novic ter na spletni strani projekta.

Erasmus + KA2 – Sodelovanje med organizacijami in institucijami

KA220-VET – Partnerstva za sodelovanje v poklicnem izobraževanju in usposabljanju

Pogodba št. 2021-1-PL01-KA220-VET-000028109

 

»Podpora Evropske komisije za pripravo te publikacije ne pomeni potrditve vsebine, saj le-ta odraža zgolj in samo stališče avtorjev; zato komisija ni odgovorna za kakršnokoli uporabo podatkov, ki jih ta publikacija vsebuje.«      


Oznake


Več novic

Zapri