Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Datum

  • 10. Maj 2021

Deli z drugimi

4. mednarodna znanstvena konferenca Slavistični znanstveni premisleki

​ 4. mednarodna znanstvena konferenca Slavistični znanstveni premisleki z naslovom Izzivi slavistike v 21. stoletju bo potekala od 13. do 15. maja 2021 v organizaciji Oddelka za slovanske jezike in književnosti Filozofske fakultete Univerze v Mariboru ter v sodelovanju s Slavističnim društvom Maribor.  Na konferenci bo sodelovalo ve​č kot 100 slavistk in slavistov iz Avstrije, Češke, Hrvaške, Poljske, S. Makedonije, Slovaške, Slovenije in Srbije.  Namen konference je prikazati aktualno stanje in nakazati smernice razvoja slavističnih raziskav, in sicer tako z vidika raziskovalnih tematik kot metodologij. Konferenca bo predstavila širok nabor jezikoslovnih in literarnih tem, zlasti v okviru posameznih filologij, ter konfrontacijo preteklih raziskav s sodobnimi. Posebna pozornost bo namenjena interdisciplinarnosti v raziskovanju, vključevanju medkulturnega pogleda ter predvsem preučevanju vloge slavistike in slavističnih študijev v svetu in predstavitvi izzivov, s katerimi se ti srečujejo.Več informacij je dostopnih na spletni strani konference.  Konferenca bo zaradi epidemioloških razmer potekala na daljavo v spletnem okolju MS Teams. Do posameznih sklopov konference dostopate s klikomna povezave, ki jih najdete v programu konference ob naslovih sekcij.​   Pri Univerzitetni založbi Univerze v Mariboru je izšel zbornik povzetkov v e-obliki z naslovom Izzivi slavistike v 21. stoletju. Publikacija je dostopna na povezavi:https://press.um.si/index.php/ump/catalog/book/562 in spletni strani konference.


4. mednarodna znanstvena konferenca Slavistični znanstveni premisleki z naslovom Izzivi slavistike v 21. stoletju bo potekala od 13. do 15. maja 2021 v organizaciji Oddelka za slovanske jezike in književnosti Filozofske fakultete Univerze v Mariboru ter v sodelovanju s Slavističnim društvom Maribor. 

Na konferenci bo sodelovalo ve​č kot 100 slavistk in slavistov iz Avstrije, Češke, Hrvaške, Poljske, S. Makedonije, Slovaške, Slovenije in Srbije. 

Namen konference je prikazati aktualno stanje in nakazati smernice razvoja slavističnih raziskav, in sicer tako z vidika raziskovalnih tematik kot metodologij. Konferenca bo predstavila širok nabor jezikoslovnih in literarnih tem, zlasti v okviru posameznih filologij, ter konfrontacijo preteklih raziskav s sodobnimi. Posebna pozornost bo namenjena interdisciplinarnosti v raziskovanju, vključevanju medkulturnega pogleda ter predvsem preučevanju vloge slavistike in slavističnih študijev v svetu in predstavitvi izzivov, s katerimi se ti srečujejo.Več informacij je dostopnih na spletni strani konference. 

Konferenca bo zaradi epidemioloških razmer potekala na daljavo v spletnem okolju MS Teams. Do posameznih sklopov konference dostopate s klikomna povezave, ki jih najdete v programu konference ob naslovih sekcij.​

Pri Univerzitetni založbi Univerze v Mariboru je izšel zbornik povzetkov v e-obliki z naslovom Izzivi slavistike v 21. stoletju. Publikacija je dostopna na povezavi:https://press.um.si/index.php/ump/catalog/book/562 in spletni strani konference.


Datum

  • 10. Maj 2021

Deli z drugimi

Več novic

Zapri