Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Datum

  • 19. Feb 2021

Deli z drugimi

​FGPA partner projekta, ki bo potnikom izboljšal načrtovanje čezmejnih potovanj z javnim prevozom v alpskem prostoru

Glavni cilj projekta LinkingAlps je spodbuditi prehod z motoriziranega individualnega prevoza na možnosti z nizkoogljično mobilnostjo, kot so javni prevoz, železnica in alternativni načini prevoza, kot je prevoz na zahtevo. Projekt vključuje pil​otne aktivnosti, razvoj, vzpostavitev in testir...

Glavni cilj projekta LinkingAlps je spodbuditi prehod z motoriziranega individualnega prevoza na možnosti z nizkoogljično mobilnostjo, kot so javni prevoz, železnica in alternativni načini prevoza, kot je prevoz na zahtevo. Projekt vključuje pil​otne aktivnosti, razvoj, vzpostavitev in testiranje decentraliziranega, transnacionalnega sistema za načrtovanje potovanj.

V okviru projekta je bila izvedena analiza glavnih tehničnih značilnosti sodelujočih sistemov za načrtovanje potovanj, ki so osnova za interoperabilnost storitev OJP (Open Journey Planning) in razvoj porazdeljenega sistema. V pripravi je analiza uporabe obstoječih multimodalnih potovalnih informacijskih storitev (npr. vrsta zahtevanih informacij, pogostost dostopov, vrsta uporabnikov itd.), ter analiza potreb in zahtev potencialnih uporabnikov OJP.

Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo, Katedra za gradbeno in prometno informatiko v projektu sodeluje z znanji s področja prometne informatike in standardizacije na področju javnega prevoza (referenčni standard Transmodel v6 in iz njega izpeljane tehnične specifikacije NeTEx, SIRI, OpRa, OJP API) v aktivnostih (»Ex-ante analysis and development of methods for pilot service”, “Definition of a system architecture for the pilot service”) in vodi aktivnost »Decision Support Handbook for Future Adopters”.

Več informacij o trenutnem poteku projekta:​


Datum

  • 19. Feb 2021

Deli z drugimi

Več novic

Zapri