Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSI DOGODKI

Kategorije

VIRTUALNO
  • torek, 08. marca 2022
    10.00

Deli z drugimi

Znanstvenice v medijih

Vabljeni na spletni dogodek Komisije za enake možnosti na področju znanosti, svetovalnega telesa Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, z naslovom: “Znanstvenice v medijih”, ki bo v torek, 8. marca 2022, ob 10. uri. Javni spletni dogodek bo prenašala STA.

Po podatkih globalnega indeksa za spremljanje enakosti v medijih so ženske le v 14 odstotkih znanstvenih in zdravstvenih zgodb in le 19 odstotkov citiranih strokovnjakov je žensk. Zgodbe, ki izpodbijajo stereotipe o spolu – tako, da razveljavijo običajne domneve ali
predstavljajo ženske v nasprotnih vlogah ali situacijah – so sestavljale le 5 odstotkov znanstvenih zgodb. Medijski stereotipi oblikujejo družbena stališča, vedenje in pričakovanja.

Mediji med drugimi tudi sugerirajo vloge v družbi in zgodnja vzpostavitev stereotipov vpliva na (ne)odločitev deklet za znanstveni poklic. Na dogodek bomo povabili tudi tiste, ki v medijih odločajo o vsebini in s tem vplivajo na reprezentacijo znanstvenic in strokovnjakinj v širši javnosti. Javni spletni dogodek bo prenašala STA (https://vzivo.sta.si/).

Dogodek bo moderirala Jadranka Jezeršek Turnes.

Program dogodka Znanstvenice v medijih

Oznake


Zapri