Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSI DOGODKI

Kategorije

  • ponedeljek, 04. marca 2024
    17.00
    Filozofska fakulteta
    Amfiteater dr. Vladimirja Bračiča

Deli z drugimi

Radijska oddaja: Kako bomo živeli s poplavami in plazovi? Možnosti uporabe ekoremediacij in modro-zelene infrastrukture v Savinjski dolini

Študentje na Oddelku za geografijo Filozofske fakultete UM so v okviru študijskih predmetov pripravili študentske projekte in sicer Poplavne in plazovite pokrajine v Sloveniji in Rešimo reko Savinjo.

Obsežne poplave in plazovi, ki so prizadeli Slovenijo v letu 2023 so samo pokazatelj uravnavanja procesov na Zemlji in lahko pričakujemo še večjo pogostost tovrstnih dogajanj.  

V študentskih idejah odseva potreba po upoštevanju naravnih ritmov v naravi in uporabi ekosistemskih pristopov ter modrozelene infrastrukture za zagotovitev varnega življenja z vodami. Posebej bodo izpostavili reševanje poplavne problematike v Savinjski dolini, saj enostranski ukrepi niso dolgoročna rešitev.

Na dogodku bodo sodelovali tudi predstavniki lokalnih skupnosti, ki bodo podali svoj pogled na življenje s poplavami in plazovi v Savinjski dolini. V oddajo bo vključeno tudi mnenje dr. Karla Gržana, domačina Savinjske doline.


Oznake


Zapri