Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSI DOGODKI

Kategorije

VIRTUALNO
  • ponedeljek, 21. februarja 2022
    Zoom
    Več možnih terminov izvedbe

Deli z drugimi

Posvet za zaposlene v visokem šolstvu na temo “Hibriden študij – študij prihodnosti?”

Zaposlene v visokem šolstvu DRUŠTVO ŠTUDENTOV INVALIDOV SLOVENIJE vabi na posvet in razpravo o hibridnem študiju. Dogodek bo potekal preko programa Zoom.

Na dogodek, ki bo potekal v zadnjem tednu februarja, se prijavite na povezavi Prijava na posvet Hibriden študij – študij prihodnosti?. Trenutno je na voljo več možnih terminih izvedbe.

Vabimo vas, da z izbiro vseh možnih terminov, ki vam ustrezajo, sodelujete pri določitvi končnega datuma in ure dogodka. Prijavnica bo odprta do vključno 14. 2. 2022, nato pa bo sledila izbira najustreznejšega termina. O dejanskem datumu in uri izvedbe dogodka boste obveščeni do 16. 2. 2022.

Dogodek bo namenjen:

–        obravnavi potreb študentov, ki smo jih zbrali preko vprašalnikov in srečanja študentov v živo,

–        obravnavi različnih načinov izvajanja kombiniranega oz. hibridnega študijskega procesa

–        predstavitvi uspešnih praks oz. pristopov na področju kombiniranega študija,

–        izmenjavi izkušenj med zaposlenimi v različnih visokošolskih institucijah Slovenije,

–        osnovi za izdelavo SWOT analize ideje o “hibridnem študiju”.

Hkrati z vabilom na posvet objavljamo tudi dva informativna dokumenta:

IZHODIŠČE ZA POBUDO:

Zaradi izrednih epidemičnih razmer so imeli študenti v preteklem študijskem obdobju priložnost spoznati prednosti in slabosti študija na daljavo.

Upajmo, da se bodo razmere umirile in bo študij na fakulteti ponovno postal realnost, saj so dobrobiti slednjega z vidika organizacije kvalitetnega študijskega procesa za večino študentov neizpodbitne. Kljub temu pa v društvu opozarjajo na dejstvo, da je študij na daljavo za določene študente s posebnim statusom pomenil učinkovito rešitev težav pri študiju, s katerimi so se poprej soočali. Iz tega sledi, da bi bila morda primerna rešitev pri organizaciji študija v prihodnosti “hibriden študij”, kot kombinacija študija na daljavo in študija na fakulteti.


Oznake


Zapri