Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSI DOGODKI

Kategorije

  • četrtek, 21. aprila 2022
    18.00
    Medicinska fakulteta

Deli z drugimi

Obnovitvena delavnica prve pomoči

Obnovitvena delavnica bo potekala v četrtek, 21. 4. 2022, ob 18. uri v prostorih Medicinske fakultete Univerze v Mariboru in je namenjena celotni zainteresirani javnosti.

Odprtadelavnica_ZaZivljenje

Kdaj ste nazadnje oživljali?
Verjetno je od tega že kar dolgo, mogoče je bilo, ko ste delali izpit za avto ali pa v šoli.
Pa bi znali pomagati, če se jutri nekdo onesvesti pred vami?


V mesecu marcu je minilo 15 let, odkar so v zbirki projektov Društva študentov medicine Maribor pozdravili tudi projekt Za življenje!, ki v sklopu brezplačnih delavnic želi ljudi opomniti o pomembnosti nudenja prve pomoči in tudi zmanjšati njihov strah pred nepravilnim ukrepanjem, saj je ta po naših izkušnjah eden izmed temeljnih razlogov laikov za opustitev nudenja prve pomoči. Izvajajo jih študentje medicine, ki predstavljajo zelo pomemben del delavnic, saj se kot študenti medicine lažje poistovetijo s tečajniki, a hkrati kot bodoči zdravniki nudijo zadostno kompetenco pri demonstraciji in izvedbi praktičnega dela tečaja.

Delavnice so sestavljeni iz teoretičnega dela (krajše obnovitveno predavanje o osnovah prve pomoči), in iz praktičnega dela, kjer je poudarek predvsem na aktivnem sodelovanju udeležencev. Praktični del je sestavljen iz štirih delavnic, kjer se tečajniki naučijo temeljne postopke oživljanja, uporabo avtomatskega zunanjega defibrilatorja (AED), osnovne položaje prve pomoči, odstranjevanje tujkov iz dihalnih poti ter povijanje, imobilizacijo in zaustavljanje krvavitev.

Zaradi velikega povpraševanja javnosti po tovrstnih delavnicah so se za obeležitev naše obletnice odločili izvesti to, kar najbolj znamo – pripraviti obnovitveno delavnico prve pomoči. Predvsem jih veseli dejstvo, da delavnico glede na trenutno epidemiološko stanje izvedejo v živo!

Delavnica bo potekala v četrtek, 21. 4. 2022, ob 18. uri v prostorih Medicinske fakultete Univerze v Mariboru (Taborska ulica 8, 2000 Maribor) in je namenjena celotni zainteresirani javnosti.

Ker znanje rešuje življenja!


Oznake


Zapri