Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSI DOGODKI

Kategorije

  • četrtek, 16. maja 2024
    07.30
    Rektorat UM

Deli z drugimi

Krvodajalska akcija za zaposlene

Na Univerzi v Mariboru bomo v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije - Območnim združenjem Maribor v četrtek, dne 16. 5. 2024 organizirali krvodajalsko akcijo za zaposlene na Univerzi v Mariboru.

Krvodajalska akcija bo potekala v Dvorani Antona Trstenjaka na Rektoratu Univerze v Mariboru, v dopoldanskem času (med 7.30 do predvidoma 10. ure, z možnostjo podaljšanja v primeru velikega števila prijav).

Vljudno prosimo vse zaposlene, ki se nameravate udeležiti krvodajalske akcije, da najkasneje do 13. 5. 2024 do 10. ure izpolnite spletno prijavo, s katero potrdite svojo udeležbo.

Na odvzem krvi ne prihajajte tešči, pojejte lahek obrok in spijte tekočino kot je čaj, voda, sok.

Po krvodajalski akciji bo poskrbljeno za malico oz. pogostitev krvodajalcev.

Hkrati vas obveščamo, da imajo v skladu z 51. členom Kolektivne pogodbe za dejavnost vzgoje in izobraževanja v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 52/94 in nasl.) prostovoljni krvodajalci pravico do dveh zaporednih prostih delovnih dni vsakokrat, ko dajo kri. Prosti dnevi se jim računajo, kot da so na delu.

Na dan krvodajalske akcije, bo omogočen tudi podpis pristopnih izjav za darovanje organov in tkiv po smrti. Za vpis potrebujete zdravstveno izkaznico.


Oznake


Zapri