Preskoči na vsebino
Loader
en

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSI DOGODKI

Kategorije

VIRTUALNO
  • četrtek, 03. marca 2022
    10.00

Deli z drugimi

Forum 2022: Okrevanje in odpornost v EU – nazaj v prihodnost?

Evropska fundacija za izboljšanje življenjskih in delovnih razmer (Eurofound) organizira Forum 2022, na katerem bo potekala izmenjava mnenj o najbolj perečih vprašanjih EU. Potekal bo v četrtek, 3. marca 2022, od 10. do 17. ure.

V Evropi se spopadamo z obsežnimi posledicami pandemije COVID-19. Forum 2022 bo zato obravnaval nekatera najbolj pereča vprašanja, s katerimi se soočamo v EU, ko vstopamo v fazo okrevanja. Kako bomo v EU zagotovili vključenost in socialno kohezijo? Kako se bomo spopadli z izzivom trajnih in vse večjih neenakosti? Kako pandemija oblikuje prihodnost dela? Ali lahko države članice zagotovimo prihodnost sistemov socialne varnosti? Ali je vse to mogoče doseči ob zagotavljanju trajnostnega prehoda v pravičnejšo in bolj zeleno Evropo?

Forum zagotavlja nevtralno okolje za razpravo. Na njem se bo zbralo več kot 700 oblikovalcev politik, predstavnikov delodajalcev in delavcev, nacionalnih vlad, mislecev in praktikov ter priznanih strokovnjakov iz EU in širše. Sodelovali bodo nekateri odlični govorci, med katerimi so: irski premier Taoiseach Micheál Martin, izvršna direktorica Mednarodnega denarnega sklada dr. Kristalina Georgieva, evropski komisar Nicolas Schmit, generalni sekretar Evropske konfederacije sindikatov (ETUC) Luca Visentini, direktorica IT v Microsoftu Anna Kopp, urednica pri Financial Timesu Camilla Cavendish, dekanica Fakultete za menedžment in inovacije na Sciences Po Paris Natacha Valla, predstavnica mladih in alternativna predstavnica državljanov Irske na konferenci o prihodnosti Evrope Emmy Coffey Nguyen in mnogi drugi.

Forum 2022 bo potekal preko spleta v angleškem jeziku. Udeležba je brezplačna.

Naslov spletne strani, na kateri je objavljen program dogodka in preko katere poteka registracija, je: https://www.foundation-forum.eu/

Vljudno vabljeni!


Oznake


Zapri