Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSI DOGODKI

Kategorije

  • torek, 09. aprila 2024
    15.00
    Filozofska fakulteta
    Amfiteater

Deli z drugimi

Delovanje Organizacije Združenih narodov iz prve roke

Na Oddelku za geografijo FF Univerze v Mariboru bodo 9. aprila 2024 gostili mag. Andraža Melanška, ki bo predstavil delovanje OZN. Nedavno je zaključil službovanje v okviru mirovne misije MINUSMA v Maliju.

Melnašek

Mag. Melanšek je leta 2006 diplomiral na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani in leto kasneje magistriral na Univerzi v Cambridgeu iz mednarodnih odnosov. Od leta 2010 do konca leta 2023 je bil redno zaposlen v sekretariatu OZN kot eden izmed šestih Slovencev, ki so uspešno opravili sprejemne teste. V svoji karieri je služboval na Dunaju, Haitiju ter Kosovu in v New Yorku, Afganistanu, Iraku ter Maliju.

Trenutno končuje drugi letnik doktorskega študija humanistike in družboslovja na Univerzi v Ljubljani kjer proučuje vpliv implementacije norm na njihovo preživetje na primeru mirovnih operacij OZN.

Mag. Melanšek bo predstavil pomen in vlogo OZN v mednarodni skupnosti ter osebne izkušnje s terena v Maliju. Mali je zahodnoafriška država, ki je že skoraj desetletje v primežu oboroženega konflikta med različnimi uporniškimi in terorističnimi skupinami ter oblastmi v Bamaku.

Predavanje je odprto za javnost in bo potekalo 9. aprila 2024 ob 15. uri v amfiteatru Filozofske fakultete Univerze v Mariboru.

Vprašanja lahko naslovite na peter.kumer@um.si.


Oznake


Zapri