Preskoči na vsebino
Loader

MEDIJSKO SREDIŠČE

VSE NOVICE

Kategorije

Datum

  • 27. Jul 2021

Deli z drugimi

Vpis na dodiplomski študij – zaključek 1. prijavnega roka za državljane Republike Slovenije in drugih držav članic EU

Zaključuje se izbirni postopek prvega prijavnega roka za slovenske državljane in državljane držav članic Evropske unije za vpis v prvi letnik po Razpisu za vpis na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2021/22 - javnih in koncesioniranih visokošolskih zavodo...

Zaključuje se izbirni postopek prvega prijavnega roka za slovenske državljane in državljane držav članic Evropske unije za vpis v prvi letnik po Razpisu za vpis na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2021/22 – javnih in koncesioniranih visokošolskih zavodov.

Kandidatom bodo letos prvič elektronsko vročeni sklepi o rezultatu izbirnega postopka preko portala eVŠ. Sklepi morajo biti v skladu z Rokovnikom prijavno-sprejemnega postopka za prvi prijavni rok v sklopu skupnega razpisa za slovenske in EU državljane izdani najkasneje do 30. julija 2021.

Kandidati bodo do sklepov dostopali preko portala eVŠ, kjer morajo v sistemu SI-PASS, ki je storitev državne uprave za spletno prijavo in e-podpis, izbrati isti način, kot so oddali prijavo za vpis na portalu eVŠ. Pod seznamom aktivnih prijav za vpis bodo kandidati lahko dostopali do svojega sklepa o rezultatih izbirnega postopka. Šteje se, da je dokument kandidatu vročen drugi delovni dan po dnevu objave na portalu eVŠ. Kandidati naj bodo pozorni, da v primeru pritožbe na izdani sklep ne zamudijo roka (tudi pritožbe se letos oddaja preko portala eVŠ).

Vpis sprejetih kandidatov bo potekal na visokošolskih zavodih od 2. do 17. avgusta 2021. Sprejete kandidate bo o točnem datumu vpisa ter o drugih podrobnostih glede postopka vpisa obvestil visokošolski zavod. ​


Kategorije

Datum

  • 27. Jul 2021

Deli z drugimi

Več novic

Zapri